Csak egy apró változtatás kell hozzá, és a hagyományos szemhéjtus teljesen másképp néz ki. Ezzel a trükkel igazán izgalmas sminkeket lehet készíteni, ami még a rejtett szemhéjon is jól mutat.

hirdetés

A precíz vonalak felfestése sokszor felborzolhatja a kedélyeket a reggeli készülődések során, különösképpen, ha másodjára vagy harmadjára sem sikerül elérni a kívánt végeredményt. Éppen ezért a tökéletes tus elkészítésének lépéseit sokan fogalmazták már meg korábban, ezzel is segítve a kezdő sminkhasználók dolgát.

Talán ami a legnagyobb fejtörést okozza ezen a téren, az a rejtett szemhéjak kifestése. Erre szemhéjpúderes trükköket is be lehet vetni, de egy cseles technika azt is bemutatja, hogy tussal miként lehet megalkotni az Audrey Hepburn által is viselt sminkfazont a lelógó szemhéjak esetében.

Ezzel a trükkel másképp mutat a hagyományos szemhéjtus

Ez a smink első ránézésre talán hagyományos tusvonalnak tűnik, mégis nagyban eltér az eddigi verzióktól. Amellett, hogy elegáns megjelenést biztosít, egyáltalán nem kelt unalmas hatást. A különlegessége abban rejlik, hogy kihasználja a külső szemzugnál lévő ráncot az egyedi vonal megteremtéséhez.

Formája leginkább egy denevérszárnyra hasonlít, ezért is híresült el ezzel a névvel a sminkrajongók körében. Habár az egyenes tusvonal egyszer csak megszakad, mégsem nem kelt olyan érzetet, mintha nem lenne befejezve. Ez azért lehetséges, mert nyitott szemnél úgy tűnik, a vonalak teljesen összeérnek. A trükkös dizájn pedig csak akkor villan elő, ha lesütöd szemeidet.

Mint minden smink, ez is hagy némi alkotói szabadságot és lehetőséget arra, hogy kreatívan lehessen variálni a stíluson. Egyesek sokkal intenzívebb denevérszárnyat festettek fel, hogy mindenhogy látható legyen a smink különlegessége.

Volt, aki a csinos rókaszemsmink trükkjeivel keverte ezt a stílust, míg más a folyékony tust és a füstös, szemceruzás technikákat variálta egy sminkben.

Kiemelt kép: Getty Images.

 

  • Megosztás:
hirdetés