A legtöbb nőnek bizonyára nem kell bemutatni azt a bosszantó jelenetet, amikor utolsó simításaként csak egy szabályos tusvonalat akar odakanyarítani az ember lánya, de a megremegő kezek folytán durván megszalad, vagy épp cakkos és maszatos lesz a vonalka. Hasonlóan nehéz perceket tud okozni a szemöldök formázása és hangsúlyozása, hiszen nem mindig sikerül ugyanúgy a két oldal. Ám számos olyan sablon létezik, amely tökéletes egyszerűséggel alkalmazható sminkeléshez, és sietős percekben is precíz vonalakat garantál.

hirdetés

Talán kijelenthetjük, hogy a legtöbb fejfájást okozó sminktrükk a tökéletes szemhéjtus felrajzolása. Számtalan technika közül lehet már válogatni, akár a hét minden napján megjelenhetünk új stílusú tusvonallal.

A különböző sminkmárkák nem véletlenül fejlesztettek ki többféle ecsetet és filcet a művelet megkönnyítésére, hiszen egyértelmű, hogy még a gyakorlottaknak is elkél a segítség a szexis cicasmink felfestéséhez. A pontos vonalhúzás elsajátítását ugyan ránk bízzák, de ha valamiért mégsem menne, még mindig támaszkodhatunk a sablonokra.

Praktikus sablon sminkeléshez, a precíz végeredményért

Ha te is jártál már úgy, hogy legalább három alkalommal törölted le és rajzoltad újra a cicasminket, akkor valószínűleg nem tartod úri huncutságnak a sminksablon használatát.  Különösen a szemüveget viselő személyek dolgát könnyítheti meg a sminkelés terén, hiszen az okuláréjuk nélkül ők csak remélni merik, hogy viszonylag jó helyre festették fel a vonalakat.

A remegő kéz hasonlóan sok próbálkozást szül, emiatt egyesek akár le is mondhatnak a folyékonyabb állagú kencék felfestéséről. Továbbá a kissé ritkás szemöldökök szabad kézzel való felrajzolása is komolyabb gyakorlást igényel, ha azt szeretné az ember, hogy természetes hatást keltsen. A sminksablon bármelyik esetben jól jöhet, és kezdők számára is kifejezetten ideális, ha szimmetrikus végeredményt szeretnének.

Minden szemtípus, legyen az mandulavágású vagy kerek bociszem, más festési elvet kívánhat. Ez azonban nem feltétlenül gond a sablonok esetében, mivel az eszközökkel kezdő lépésként egy tökéletes alapot lehet feltenni. Ezt a vázlatot, ha szükséges, később ízlés szerint lehet vastagítani, elnyújtani, vagy felkanyarítani.

A szemöldök formája, vastagsága döntő szerepet játszik a sminkben

A legtöbb ember arca nem szimmetrikus, de bizonyos esetekben az aszimmetria szembetűnő lehet, ami leronthatja a smink összképét. Megesik, hogy eltér a két szemöldök íve és dússága, ami mindenképp korrigálást igényelhet. A szemöldöksablonok ilyen esetekben úgyszintén biztos támpontok lehetnek, hiszen azok fix formát biztosítanak.

 

Segítségükkel minden nap ugyanazt az ízléses fazont viselhetjük. Ennek azért is lehet kiemelt szerepe a megjelenésünkben, mert a túl erősen felrajzolt, vagy a feltűnően közel kezdődő szemöldökök egész más irányba vihetik el a szolidnak szánt sminket.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés