A klasszikus cicaszemet mindenki ismeri, ám idén új szelek fújnak a divatban. Egy ideje már a rókaszemsmink hódít a kifutókon és a sztárok köreiben, ami csodás mandulavágású szemet varázsol, és optikailag az arcot is keskenyíti. A szépségvlogger csodásan szemlélteti, mennyire megváltozik az arc csupán attól, hogy másképp kerül fel a tusvonal.

hirdetés

A rókaszemsmink Bella Hadid egyik nagy kedvence, így leginkább ő népszerűsíti. Ő a szemöldökét és az egész sminkjét ehhez a szemfestési technikához igazítja, ezáltal sokkal keskenyebbnek tűnik az arca, mint makeup nélkül.

A foxy eyes azonban nem összekeverendő a rókaszem-kezeléssel, ami Oroszországból indult útjára. Ezzel az eljárással feljebb húzzák a szemöldök végét és a külső szemzugokat, amit speciális szálak behelyezésével végeznek. A két dolognak semmi köze egymáshoz, csupán annyi, hogy a tusvonal játékával hasonló optikai hatást lehet elérni, beavatkozás nélkül.

Ennyit számít, ha másképp kerül fel a tusvonal: a rókaszemsmink trükkös, de nem bonyolult

A videóban szereplő szépségvloggernek ugyan arányos, ovális arca van, de széles arccsonttal rendelkezik. A jobb szemét klasszikus cicás tusvonallal húzza ki, amely megnyitja a tekintetét, a bal szemén pedig a foxy eyes szemkihúzási technikát alkalmazza, amely az alsó pillavonal felfelé irányuló meghosszabbítása. Látható, hogy nem kell ívet kanyarítani a tusvonalba, ezáltal sokkal szorosabbra zárja a tekintetet, ezért is nevezik magyarul rókaszemsminknek.

 

A két, egymás mellett látható szemkihúzás jól érzékelteti, hogy már egy ilyen aprócska változtatás is mennyire átformálja az arcot. A foxy eyes keskenyíti az arcot és mandulavágású szemet formál. Bella Hadid sminkelési trükkjeivel megspékelve, szép hangsúlyt adhatsz az arccsontodnak.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés