A klasszikus cicaszem egyszerűsége és ízlésessége miatt nagyszerű sminkválasztás, aminek a rejtett szemhéj sem jelenthet akadályt. Többféle technikát mutatunk a tökéletes tusvonal elsajátításához.

hirdetés

 

A rejtett szemhéj egy speciális sajátossága a szemformának. Ilyenkor a mozgórész megbújva marad, szinte semmi nem látszik belőle. A híres modell, Gisele Bündchen, és a színésznő, Catherine Zeta-Jones is ilyen szemtípussal rendelkezik.

 

A mozgórész rejtőzködése általában csak akkor okoz gondot, amikor sminkelésre kerül a sor, hiszen könnyen kitakarja a felső szempillavonal mentén meghúzott festett részt, valamint a tusvonal íve is megtörik a bőr ráncvonalától. Ez nem csak kevésbé esztétikus, de könnyen elmaszatolódott szemsminkhez vezethet. Ezért tanácsos praktikusabb módszerekhez folyamodni.

Így lesz tökéletes a cicaszem: a rejtett szemhéj sem akadály!

A rejtett szemhéj más, mint a lelógó fajta, de idővel, a bőr megereszkedésének köszönhetően még inkább megnehezíti a sminkelést. A videóban bemutatott kilenc variáció közül érdemes kipróbálni néhányat, hogy meglásd, melyik passzol leginkább a szemed formájához. Könnyen válogathatsz a különböző stílusok közül, így biztosan megtalálod az alkalomhoz illő sminket, legyen az visszafogott, vagy látványos ecsetvonás.

 

Ahogy a füstös sminknek is megvan a maga technikája a lelógó szemhéj esetében, úgy a tusvonal megrajzolása terén is akad néhány trükk. Kezdetnek próbáld meg szemceruzával kifesteni a felső vízvonalat, hogy vastagabbnak, dúsabbnak tűnjön a pillasor. A legjobb, ha a szemhéjtus szorosan a szempillatöveknél halad, hogy a szemhéj ne fedje el a sminket.

Ha kontúrosabb szemeket szeretnél, akkor teljesen kerüld ki a szemhéj által létrehozott ráncvonalat, majd felfelé ívelő mozdulattal húzd ki a szemed, így rókaszemhatású sminket hozhatsz létre. Ha drámaibb benyomást akarsz elérni, akkor pedig pontosan a ránc tövéig húzd meg a vonalat, és semmiképp se ahhoz közelebb. Az igéző cicaszem sokféle technikával kivitelezhető: használhatsz sötét szemhéjpúdert a külső szemzug hangsúlyozására, de az egyszerűen alkalmazható szemhéjtus tollat is bevetheted.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés