A tökéletes tusvonal rejtett szemhéj esetén is elkészíthető, csupán egy kis trükközésre van szükség az igazi cicás eredményhez. Nem kell extra kézügyesség, csak egy egyszerű sminkpraktika.

hirdetés

A tusvonal így lesz mutatós rejtett szemhéj esetén

A rejtett szemhéj egy adottság, s bár sokan összetévesztik az idő múlásával megereszkedő bőrrel, a kettő között hatalmas különbség van. A génekkel aligha lehet packázni, így a lelógó bőrréteg már egészen fiatalon nehézségekkel állítja szembe a hölgyeket. Persze rejtett szemhéjak esetén is készülhet különleges, látványos és mutatós szemsmink, csupán némi trükközésre van szükség a menő eredményhez.

A szemsmink elkészítésénél általában az okozza a problémát, hogy a mozgó szemhéj teljes takarásba kerül a mélyítővonal által. Hiába kerülnek fel szép árnyalatok, a redők miatt a színek takarásban maradnak. A szélesen húzott cicaszem esetében ez nem teljesen igaz, hiszen a csücsök nyitott szemek esetén is látható, azonban a vonal olyan, mintha nem lenne eleje, megtörne egy ponton.

Nem kell lemondani a dögös cicaszemekről, csupán egy picit trükközni kell ahhoz, hogy a tusvonal szépen íveltnek tűnjön. A videóban látható sminkpraktika tényleg aranyat ér, ráadásul nem kell hozzá extra kézügyesség sem.

 

Sokan ott követik el a hibát, hogy csak azt az állapotot veszik figyelembe, amikor a szemek csukva vannak. Ez értelemszerű, hiszen a tusvonalat nem is nagyon lehet tágra nyílt szemekkel felrajzolni. Ez nem is okoz alapvetően problémát, ám rejtett szemhéj esetén a vonal takarásba kerül, ezáltal az eredmény csálénak, furcsának hat.

Bár első blikkre nehéznek tűnhet, nyitott szemmel kell megrajzolni a tusvonal ívét. Ez azért fontos, mert így láthatóvá válik, hogy a csücsök hová esik, nem fog eltorzulni és megtörni a cicasmink. Végül a szemöldök felhúzásával és a szemek becsukásával egyértelmű lesz, hogy hogyan kell meghúzni a vonalat.

Nem gond, ha picit remeg a kezed, vagy úgy érzed, hogy az ív nem teljesen egyenletes. Mivel a mélyítővonal a cicasmink nagy részét eltakarja, a minimális eltérés nem lesz feltűnő. Arra azonban mindenképpen figyelj, hogy a két oldal szimmetrikus legyen.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés