A sminktrendek folyton változnak, és egyre több nosztalgikus irányzat tér vissza a kispadról. Idén főként a nyolcvanas-kilencvenes évek ihlette makeupok lesznek a legnépszerűbbek, ám a hatvanas évek óriási divatja, a dupla tusvonal is beköszön.

hirdetés

Már az előző szezonokban is felbukkantak a kifutókon olyan nosztalgikus divatmorzsák, amelyek izgalmas irányzatokat emeltek be a füstös szemsminkek mellé. Ám idén már egyértelműen megfigyelhető az irányváltás, így elbúcsúzhatunk a túlzásba vitt kontúrozástól, és a precíz satírozástól. A hangsúly a minimál sminkre helyeződik, amely láttatni engedi a bőr természetes textúráját.

A nyolcvanas évek ihlette színes szemfestékek lesznek idén a legdivatosabbak, amelyek lágy textúrájú rúzsokkal, illetve finom pirosítókkal egészülnek ki. Az elmosódott satírozások mellett a dupla tusvonal számít még nagyon trendinek, ami a hatvanas években vált divatossá. Ez egy sikkesebb, nőiesebb verziója a szimpla tusvonalnak, ami sokkal látványosabbá teszi a megjelenést.

A Twiggy kedvenc sminktrendje újra népszerű

A hatvanas években a legtöbb makeup fekete tussal, illetve szempillaspirállal készült. A póklábpillák népszerűsége a kor kedvelt manökenjének köszönhető, Twiggy számtalanszor jelent meg csillagszemekkel. Ennek a túlzó szempillafestési technikának finom kiegészítései voltak a dupla tusvonalak.

A hatvanas évek inspirációszikrái újra felbukkantak, így a dupla tusvonal népszerűsége szintén fellobbant. A sikkes look nagyszerűen passzol a retró divathoz, ami feleleveníti a múltbéli ruhafazonokat. A szemfestés elkészítése igazán egyszerű, hiszen csupán egy szemhéjtusra és némi gyakorlásra van hozzá szükség.

A sminkhez egy jól pigmentált és megfelelő applikátorral rendelkező szemhéjtusra van szükség. Elsőként rajzold meg a vonalat a szempillák tövében, majd tetszés szerint készíts egy másik vonalat a mozgószemhéj fölé.

A dupla tusvonal akár az egész szemet keretezheti, ebben az esetben csak egyszerűen kösd össze a vonalakat.

Az egyszerű, fekete szemsminkek mellett nagyon népszerűen a színes variációk. A vibráló szemtus csak még vidámabbá teszi a megjelenést, vagy kiegészítheted a makeupot a nyolcvanas évekre jellemző elmosódott technikával.

A Twiggy által ihletett szemfestési technika is hódít, ehhez szemceruzára lesz szükséged. Ebben az esetben annyira nem fontosak a pontos vonalak, lehet kicsit elmosódott a festés, így még jobban érvényesül majd a retró hatás.

 

Kiemelt kép: Express Newspapers, Potter / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés