Twiggy, Marilyn Monroe, Audrey Hepburn és még sorolhatnánk azokat a fantasztikus nőket a régmúltból, akik rányomták a védjegyüket egy-egy korszakra. Sharon Tate is egy ilyen ikonikus karakternek számított, az öltözködése valamint a sminkje napjainkban is megihleti a hölgyeket.

hirdetés

Sharon Tate az 1960-as évek egyik legmeghatározóbb színésznője volt, ígéretes tehetségnek tartották, és páratlan szépségével úgyszintén feltűnést keltett. Pár évvel ezelőtt Margot Robbie keltette életre a vásznon, Quentin Tarantino Volt egyszer egy… Hollywood című filmjében. Margot tökéletesen hozta a filmcsillagot, így a világ kaphatott még egy csipetnyit belőle a filmvásznon, és ismét elvarázsolt mindenkit elbűvölő személyiségével, egyedi stílusával.

Sharon Tate sminkje visszahozza a 60-as évek hangulatát

Jó érzéke volt a könnyed, nőies öltözködéshez, a szereléseiben megjelent egy kevés hippi stílus, ami illeszkedett az adott kor szelleméhez. Sharon rendkívül jól értett a sminkeléshez, nem is csoda, hogy mára széles körben elhíresült az általa legtöbbet viselt sminktechnika.

 

Sharon sminkje lehetett visszafogott vagy intenzív, egyvalami sosem hiányzott megjelenéséből: az ikonikus, szemhéjgödröt kiemelő kontúrvonal. Ezt rendszerint felfestette, majd púderral, szemhéjceruzával árnyékolta a tekintetét. Az apró trükk a szemét optikailag megnyitotta, és sokkal kerekebbnek mutatta.

 

A sminket sokan újraalkották már, hiszen nagyon nőies és könnyű vele kísérletezni. Ez a vlogger például extra hangsúlyt tett a pillákra, ezzel egyedi módon bájos játékbaba tekintetet kreált. A műszempillák és a tussal felrajzolt pillavonalak helyett használható szempilla-göndörítő is, ami a hétköznapokra egy sokkal természetesebb végeredményt biztosít.

Lily-Rose Depp neve már ismerősen csenghet, hiszen a 22 éves modell, nemrég a Chanel reklámfilmjében a márka legújabb vörös rúzsában tündökölt, igazán franciásra véve a stílust. Korábbi fotózásain azonban kipróbálta Sharon Tate inspirálta sminket, ami fantasztikusan állt neki.

A modell nagy barna szemeit még jobban kiemelte a jellegzetes festési technika. A fekete szemhéjceruzával felrajzolt smink ezúttal natúr színű alapot kapott, a vonalak pedig cicasminkszerűen, kissé hegyesen végződtek a külső szemsarkakban.

 

Kiemelt kép: Silver Screen Collection / Getty Images.

Cikkfotók: Santi Visalli, Warner Brothers/Film Favorites, Silver Screen Collection / Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés