A tökéletes tusvonal elsajátítása az egyik legnehezebb készség sminkelés közben. Mielőtt nekiállnál a megrajzolásának, alaposan át kell gondolnod a szárny ívét, szögét, vastagságát. A dolgot csak még inkább stresszessé teszi a tény, hogy míg egy jól megválasztott cicaszem smink képes kiemelni és nagyobbítani a szemeket, a félresikerült ívvel teljesen ellenkező hatást érhetsz el. A divat helyett inkább a szemforma dönti el, milyen az ideális cicaszem.

hirdetés

Az ideális tusvonal megrajzolása trükkös lehet, mert mindannyiunknak különböző formájú szemei ​​vannak. Ez azt is jelenti, hogy az a tusvonal, amelyik remekül mutat a legjobb barátnődön vagy kedvenc hírességeden, lehet, hogy egyáltalán nem illik hozzád. A lényeg a kísérletezés, és ezáltal a tökéletes ív megtalálása.

A szemforma határozza meg, milyen az ideális tusvonal

Általános szabály, hogy az alsó szempillavonaladat követve húzd meg a tusvonalat, hiszen így mindenképp előnyös lesz az eredmény. Bár ez a tipp az esetek többségében tényleg beválik, nem feltétlen mindenki elégszik meg vele. Hogy segítsünk megtalálni a számodra tökéletes tusvonalat, megmutatjuk, melyik szemformához milyen a legideálisabb ív.

Mandulavágású szemek

Ez a szemforma a mandula alakját tükrözi: szinte szimmetrikusak, de előfordulhat, hogy a külső szemzug sarka kissé felfelé ível. Ha ilyen alakú szemed van, rengeteg tusvonalstílus jól állhat, így kedvedre szórakozhatsz velük, kiélheted kreativitásod. Klasszikus cicaszem esetén először húzz egy vékony vonalat a felső szemhéj belső sarkára, és fokozatosan növeld a vastagságot, ahogy eléred a külső sarkot. Az enyhén megemelt szárny kiemeli a szem természetes felfelé ívelését.

Kép: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic/Getty Images.

 

Hírességek mandulavágású szemekkel: Hailey Baldwin, Rihanna, Angelina Jolie, Kendall Jenner, Nicki Minaj.

Kerek szemek

A kerek szemek általában nagyok és elképesztően feltűnőek. Ennek az az oka, hogy a hosszúság és a szélesség szinte egyenlő, és a szemfehérje pedig gyakran jól látható.

A kerek szemek hangsúlyozásához rajzolhatsz egy kisebb, egyenesebb szárnyat, hogy kissé kifelé húzd, szélesítsd szemed. A tusvonalat a külső szemzugnál húzd vastagabbra, kissé vízszintesen, nem pedig túlságosan felfelé. Így szélesíted a szemed, ami által az nagyobbnak fog tűnni.

Hírességek kerek szemekkel: Katy Perry, Michelle Obama, Lana Del Rey, Nicole Richie.

Rejtett szemhéj

A rejtett szemhéj, angolul hooded eyes, sminkelése talán az egyik legnehezebb. Mégpedig azért, mert a szemen legtöbbször van egy kis extra bőr, ami által a mozgó szemhéjból szinte semmi sem látszik, ha nyitva van a szem.

Ebben az esetben az ideális tusvonal megtalálása nehézkes, különösen azért, mert mindenkinek különböző helyeken „gyűrődhet” a szemhéja. A legfontosabb az, hogy a külső szemzugra összpontosíts, és csak egy nagyon vékony tusvonalat vigyél fel a szempillák fölé, hogy minél több helyet hagyj szabadon szemhéjadon.

A vonalat lehet akár csak a szem külső harmadától kezdve húzni, és ez is nagyszerűen kiemeli a szemet. Célszerű úgy dolgozni, hogy amennyire csak lehet, magad elé nézel, így látod, hova kell pontosan rajzolnod úgy, hogy valóban látszódjon a vonal, és ne takarja el szemhéjad. Ne törődj vele, ha csukott szemmel esetleg furcsa íve van a tusnak. Sokkal fontosabb, hogy hogy mutat, ha nyitva van a szemed.

Kép: Nicholas Hunt/Getty Images.

 

 

Rejtett szemhéjú hírességek: Emma Stone, Blake Lively, Jennifer Lawrence, Claudia Schiffer, Jennifer Aniston.

Mélyen ülő szemek

A mélyen ülő szeműeknek kiemelkedő szemöldökcsontja van, és a szemek kissé hátrébb helyezkednek el a koponyában.

Kép: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic/Getty Images.

 

Mélyen ülő szemek esetén a szárny túl magasra ívelése által a tusvonal elérheti a természetes gyűrődési sávot. Ezért a vonal festésekor összpontosíts inkább a kifelé húzására. Kisebb szemeknél általában a vékonyabb tusvonal, nagyobbaknál a vastagabb előnyösebb.

Mélyen ülő szemű hírességek: Jessica Alba, Sandra Bullock, Nicole Kidman, Gigi Hadid.

 

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés