A cicaszem készítése gyakran macerás dolog, nem mindig sikerül elsőre határozottan, magabiztosan kanyarintani a tusvonalat. Ezzel a trükkel azonban lényegesen lerövidíthető a pepecselésre szánt idő.

hirdetés

Bár a nappali sminkhez is jól passzol a klasszikus cicaszem, maga a készítése igencsak feladja a leckét, mert a fekete tusvonal megrajzolásához nagy rutinra kell szert tenni. Sokan azért adják fel a küzdelmet, mert könnyen megremeg a kezük, emiatt cakkos lesz a vonal, ami viszonylag nehezen javítható.

A manapság elterjedt könnyen száradó festékek hátránya, hogy a félrement tuscsíkot könnyebb eltávolítani, mint javítani, így elég sokszor szükséges újra és újra nekirugaszkodni a műveletnek.

Abból kiindulva, hogy a vonalvezető segédpontok megkönnyítik a rajzolást a bizonytalan kezek számára, egészen új trükk ütötte fel a fejét a sminkelés terén.

Így sokkal egyszerűbb a cicaszem készítése: nem remeg meg a kéz a tusvonal húzása közben

Olykor még egy sima felületű papírlapon sem egyszerű határozott vonalakat húzni, pláne a redőző szemhéjon, ami ráadásul még mozog is!
Ahogy a rajzoktató füzetekben megkönnyítik a vonalhúzást a segédpontok, ennél a trükknél hasonló jelentőséggel bírnak.

A sminktrükk lényege roppant egyszerű: fogj egy sűrű fogazatú fésűt, lehetőleg olyat, amit nem használtál még, majd fesd be szemhéjtussal a fogak hegyét. Attól függően, hogy milyen hosszú tusvonalat szeretnél, elég négy vagy hat egymás mellett elhelyezkedő fogacskát belemártani a tusba.

A külső szemzughoz viszonyítva nyomdázd a bőrödre a pontokat, majd azokat összekötve, a szempillák töve mentén hosszabbítsd meg a tusvonalat. Sokkal határozottabb külalakot kap így a szemsmink, melynek megrajzolását lényegesen leegyszerűsítik a vonalvezető pontok.

Ha gyakran megremeg a kezed a cicaszem készítése során, vesd be ezt az egyszerű trükköt, amivel időt spórolhatsz.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés