A szemhéjtus olyan szépítőeszköz, amit nem viszünk bárhová magunkkal. Pedig olykor előfordul, hogy épp akkor nincs kéznél, amikor nagy szükség lenne rá, ám, ha akad a tarsolyban egy jó szemhéjpúder-paletta, a hiánya nagyon könnyen orvosolható. Ez a sminktrükk tényleg hasznos!

hirdetés

Bár sok nő odáig van a cicaszemért, olyannal még nem találkoztam, aki mindennap gondosan megrajzolgatta volna a vonalkákat, így talán még a legnagyobb tusrajongókkal is előfordul néha, hogy kedvenc sminkeszközük kimarad a bőröndből.

A hozzám hasonló típusokról már nem is beszélve, akik évente egyszer vásárolnak egy szemhéjtust, és mire eljutnak odáig, hogy ténylegesen használják, szomorúan kell konstatálniuk, hogy bizony a festék már beszáradt. Ilyen helyzetekben jól jön egy praktikus és rém egyszerű sminktrükk, ami ráadásul a spórolósaknak is kedvez.

A szemhéjtus egyszerűen helyettesíthető: egy sminktrükk, ami tényleg hasznos

Egy franciás kis sminket mutat be az ügyes vlogger, ami a natúr makeup klasszikus fogásait tartalmazza, de a képkockák között megakad az ember szeme egy kis turpisságon. A sminkes által alkalmazott trükk igazán hasznos lehet a cicaszem lelkes rajongói számára.

A finom korrektorozást, arckontúrozást, pirosítást és szemfestést követően, a hölgyemény vékony szemkihúzó ecsetet vesz elő, amit először egy pohár vízbe, majd a szemfesték-paletta egyik csokoládébarna tónusába mártogat. Ezzel a két összetevővel, gyakorlatilag profi módon helyettesíti a tust, sőt, az eredmény sokkal finomabb és lágyabb, így nappali sminkhez is ideális.

 

Érdemes sűrűbb, de csak enyhén krémes állagú szemhéjpúdert választani erre a célra, amelyik nem porzik túlságosan, viszont nem kenődik el egykönnyen.

Ennek a sminktrükknek a birtokában, számos lehetőség nyílik meg előtted, hiszen nem kell külön barna, fekete, vagy színes szemhéjtust vásárolnod a hangulataid kielégítésére, elég, ha van egy gazdag sminkpalettád. Amennyiben igazán bevállalós vagy, akár a ruhád, vagy a rúzsod színéhez igazíthatod a cicaszem árnyalatát, sőt, csillogó árnyalóból is elkészítheted a tusvonalat.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés