A szépen sminkelt cicaszem nagyon igéző tud lenni, de csak nagyon kevesen vállalkoznak az elkészítésére, ha kevés idő áll a rendelkezésükre, vagy nem túl biztosak a kézügyességükben.

Cicaszem villámgyorsan és egyszerűen

A cérnavékony, cicás tusvonal nappal sem kirívó, ha jól van elkészítve, de könnyű hibázni vele, ha sebtében kell összedobni, ezért sokan bele sem vágnak a megrajzolásába. Cicás szemsminket azonban nemcsak a mesterkezeket igénylő tussal lehet kanyarítani, a nappali, éles fényviszonyok között például sokkal esztétikusabb egy puha, füstös árnyalás, mely nem az egész szemhéjat fedi, csupán a szempillák tövében fut végig, meghosszabbítva a szem körvonalát.

A francia nők előszeretettel alkalmazzák a szemhéjpúderrel készült sminket, melyet mi is kipróbáltunk avatatlan kezekkel, és jelentjük, nagyon egyszerű összedobni, akár három perc alatt elkészül. A remegő kezűeknek segédeszköz bevetését ajánljuk, hogy szép, egyenletes vonalat húzzanak: erre kiválóan alkalmas egy vékony, kemény lapocska, de még egy vékony ragasztószalag is, ami a felesleges festékport is felfogja. Én az újonnan vásárolt fülbevalóm alátétjét alkalmaztam, és grafitszürke szemhéjpúdert választottam a művelethez. Az alábbi, videóban látható sminket leginkább estére ajánljuk.

 

Tedd a kartonlapot -vagy bármilyen hasonló eszközt- a külső szemzugodhoz olyan szögben, hogy a cicavonal a szemöldököd végéhez közelítsen. Fogj egy vékony, lapos, ferde ecsetet, és a lapocska segítségével húzz vele egy határozott, ám fokozatosan elhalványuló vonalat. A szemhéjpúderhez való applikátorral óvatosan mosd el a vonal éleit, mintha csak egy halvány árnyék lenne a szempilláid tövében, majd használj szempillaspirált. Világos porpúderrel tisztázd el a meghúzott vonal széleit, és már el is készült a leheletfinom, szemhangsúlyos sminked.

Képek: Pinterest, Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés