A tökéletes liftinghatású smink alapeleme a cicaszem, ami sokkal egyszerűbben elkészíthető, mint azt elsőre gondolnád. A precízen megfestett ívek megemelik a kontúrokat, elképesztően átformálják az arckaraktert. Azon túl, hogy a tusvonal feljebb húzza a vonásokat, a tekintetet is kiemeli, ragyogóvá varázsolja a megjelenést. Noha kell hozzá egy kis tapasztalat és kézügyesség, ezzel a módszerrel a látványos, szimmetrikus és egyenletes eredmény szinte garantált.

hirdetés

A hétköznapi smink a cicaszem varázsa miatt lesz nőies

A cicaszem szinte mindenki számára ismerős lehet, igazi klasszikus. Első blikkre úgy tűnik, nem egyszerű elkészíteni, hiszen a két oldalnak szimmetrikusnak kell lennie, ráadásul a tusvonal sem lehet cakkos és hullámos, ha tökéletes eredményt szeretne az ember lánya. Valóban nem árt egy kis gyakorlat és kézügyesség ahhoz, hogy igazán látványos és egységes legyen a smink, ám semmiképp nem lehetetlen elérni a letisztult, gyönyörű hatást.

A videóban látható lépéseket követve te is meg tudod festeni a dögös cicaszemeket, ezzel a módszerrel nem kell sokat bíbelődni. Ahhoz, hogy ne csak a szemeket emelje ki a makeup, nem csupán a tusvonallal kell ügyeskedni. Érdemes kicsit kontúrozni a területet, mielőtt a fekete filccel ügyeskednél. A világos és sötét árnyalatok játéka szuperül átveri a szemeket, már önmagában ez a technika megemeli az arcvonásokat.

Amint véget ért az első videó, a jobb oldalon látható nyilacska segítségével lapozz a sminkelési procedúra második részére.

 

A sminkpalettával szintén rá lehet segíteni a liftinghatásra. A barnás tónusokkal érdemes játszani a szemek körül, nem kell tartani attól sem, ha „kifutsz a vonalból”. Cicaszem festésekor nem csupán a szemhéjakra kerül fókusz, a külső szemzugok és azok környéke éppúgy teret nyer magának.

A tökéletes cicaszemsminkhez nem csak a külső szemzugnál kell végighúzni a tust, a belső részt sem szabad elfelejteni. Mindenképp hangsúlyt kell helyezni a szemöldökre és a szempillák kiemelésére is, ettől lesz igazán látványos az eredmény. A liftinghatás érdekében érdemes felfelé és kicsit oldalra fésülni a pillákat.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés