Hiába szorgalmazza a divat a szépen formázott, dúsabb fazont, nagyon sok nő küzd az itt-ott kikopott, girbegurba, ritkás szemöldök problémájával. Ám, amennyire hihetetlennek tűnik, pont annyira egyszerű sminkelési technikával és formázással ráncba szedni a rakoncátlan szálakat.

hirdetés

A vékonyka fazont már jó ideje leváltotta a dúsabb szemöldök, ez az irányzat pedig makacsul tartja magát a divatban. Bár a szélsőségesen bozontos, bolyhosra fixált változatok hamar feledésbe merültek, az íveltre formázott, katonás sorrendben sorakozó szálak továbbra is a népszerű trend alapjaként élnek a köztudatban.

A szépen fazonírozott szemöldök a legkevésbé sem harsány, nem „ordibál” messziről, hogy „itt vagyok!”, hanem finoman simul bele az arc karakterébe. Bár akkor mutat jól a smink, ha a szálak némi hangsúlyt kapnak, a szemöldök kiemelése nem egyenlő a durva, sötét satírozással. Többnyire az a cél, hogy a dús hatás természetesnek tűnjön, és ne keltsen nagy feltűnést.

Az alábbi formázási és sminkelési trükkel pofonegyszerűen elérheted, hogy rendezettebbnek, sűrűbbnek, dúsabbnak látszódjon az egyébként girbegurba, ritkás szemöldök.

Dúsabb szemöldök egyszerűen: csak két eszköz kell hozzá

A helyenként kikopott, ritkás szemöldököt már nem igazán lehet feljavítani formára szedéssel, sokan emiatt tartós tetováláshoz vagy lamináláshoz folyamodnak. Mindkét esetben jó szakemberre van szükség, ha el akarja kerülni az ember a durván megrajzolt, örök csodálkozásra ítélt szemöldökformát, de a mindennapi sminkelés során éppúgy orvosolhatod a problémát. Igaz, az utóbbi opció nem kínál tartós hatást, viszont látványra ugyanazt a rendezett formát ígéri, mint a szemöldök-laminálás.

 

Nem kell hozzá sminkmesteri bravúr, gyakorlatilag a jól megválasztott termékeken múlik minden. A dúsabb szemöldök felé tett első lépés a kusza szálak formázása. A sminkesek szerint ehhez első körben érdemes trimmelni a szemöldököt, hogy ne legyenek kilógó szálak, amikor felkerül a formázásra és fixálásra egyaránt alkalmas gél.

A vlogger lamináló gélnek hívja, de a félreértés elkerülése érdekében muszáj megjegyezni, hogy ez nem a tartós változat, csupán egy lemosható sminkelőkészítő termék. Nem árt olyan formulát választani, ami nem csomósodik, illetve száradás után sem képez ragacsos filmréteget, ami napfényben látványosan kiütközik a szálak között.

Ehhez muszáj tesztelni, a drogériákban általában van kitéve teszter, de természetesen ugyanúgy, mint a rúzsok, szájfények esetében, nem ajánlott az arcon kipróbálni, hiszen mindenki fogdossa, használja. Kend a kézfejedre, és figyeld, húzódik-e a bőröd, amikor megszárad. Ha igen, akkor felejtős a készítmény, mert peregni, ragadni fog. A kefe feje is lényeges, hiszen a gél elsődleges célja, hogy szétválassza és katonás sorba rendezze a kusza szálakat. Ehhez sűrű sörtéjű kefére van szükség.

Az úgynevezett szemöldökkihúzó toll előnye, hogy precíz szálakat lehet vele húzni a ritkás foltok kitöltésére, amennyiben jól eltalálod a tónusát, észrevétlenül fog belesimulni az összképbe. Az efféle liner tulajdonképpen a lemosható, sminkes változata a szálazó technikával készített tetoválásnak. Az eredmény hasonló, csak ez nem lesz tartós, a smink lemosásával távozik.

Lényeges, hogy a toll hegye olyan legyen, mint a tűfilceké, ugyanis ez garantálja a precíz szálazást. Ezzel a két eszközzel igazán nem nagy ördöngösség összeügyeskedni a szépen fazonírozott, dúsabb hatású szemöldökformát, bár kell hozzá némi türelem.

Ha nagyon világos a szemöldököd, egy púderes árnyalatú, vastag szemceruzával töltést adhatsz neki, mielőtt megrajzolnád az épp csak egy leheletnyivel sötétebb szálakat. Így biztos, hogy természetesnek tűnik majd az összhatás.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés