Egyszerű, mégis elképesztően látványos és merész szemsmink, ami egyszerre hozza a retró és a modern hangulatot. A burgundi tónus és a negative space technika teszi igazán különlegessé.

hirdetés

Egyszerű szemsmink, ami tágra nyitja a tekintetet

Sokan tartanak a merészebb árnyalatoktól és a füstös technikától, ezért inkább csak a naturális vonalon maradnak. A barna, arany és bézs tónusok mellett azonban néha-néha érdemes esélyt adni a feltűnőbb színeknek is, ugyanis való igaz, hogy idén egyértelműen a könnyed, „no makeup” hatású sminkek tarolnak, vannak olyan alkalmak, amikor a látványosabb szemsmink bőven belefér.

A burgundi valahol a középúton található a palettán, nem egy rikító neonárnyalat, de éppen visszafogottnak sem nevezhetjük. Igazán ünnepi hangulatot kölcsönöz az arcnak, feltűnő, de hihetetlenül nőies. Ebben a formában, a negative space technikával ötvözve pedig egyáltalán nem kelt túlzó hatást. Habár a füstös szemsminkről sokan a feketére asszociálnak, színes palettával éppúgy elérhető a kívánt eredmény, s talán még izgalmasabbá teszi az összképet.

A videóban lépésről lépésre láthatod, hogyan készül a gyönyörű, ünnepi hangulatú szemsmink.

Érdekes, hogy a füstös sminkek és a szem alatt húzódó tónusok általában zártabbá teszik a tekintetet, azonban erről a szemsminkről ez egyáltalán nem mondható el. Persze nem árt figyelembe venni az adottságokat, ám ez a verzió a legtöbb szemformához szuperül passzol.

A burgundi festés szépen nyitja a szemeket, a cicás vonalvezetés pedig liftinghatást kölcsönöz, ezáltal optikailag feszesebbnek láttatja az arcvonásokat. A belső szemzughoz egy világosabb árnyalat kerül, középre pedig jóformán csak egy kis csillám, ami sokat finomít a sötétbordó erőteljes, merész hatásán.

A smink különlegességét nemcsak a festési technika adja, hanem a retró és modern elemek, stílusok keveredése úgyszintén. Az eredmény egyszerre határozott és merész, miközben a finom nőiességtől sem áll messze. Még azoknak is érdemes kipróbálnia, akik egy kicsit tartanak a látványosabb szemsminkektől, és alapvetően egy szimpla natúr palettához vannak szokva.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés