Bár a 2021-es frizuradivat nem forgatja fel fenekestől az eddig jól bejáratott trendeket, csip-csup változásokra idén is számíthatunk. Az irányzatok továbbra is a retró stílusokon belül toporognak, így terítékre kerülnek a hatvanas-hetvenes, valamint a nyolcvanas-kilencvenes évek kedvenc fazonjai, némi újragondolással, persze. A korai kétezres évek hajmániáit úgyszintén újraélhetjük, míg alapvetően a természetesség, és a vagány nőiesség elvét követik a rafinált vágások.

hirdetés

Nagy meglepetésre ugyan nem kell számítani ebben az évben – már ami a frizurákat illeti -, de jó hír, hogy a vékony szálú, valamint a göndör hajúak sem érzik majd magukat kirekesztve a trendkörökből. Számos vágástechnika nekik kedvez majd, ugyanakkor a vastag tincsek finomítására és lágyítására is akadnak egész jó fazonötletek.

Frizuradivat a kifutóról: ezek lesznek a 2021-es év legdivatosabb fazonjai

A tavaly felkapottá vált hajviseletekből is bátran szemezget az idei divat, így biztos befutónak tekinthetjük a shag, a choppy, a bob és a lob fazonokat, valamint a nőies szintre emelt focistahajat. Egy biztos, hogy a 2021-es évet a mozgalmas, rétegelt és lépcsőzetes vágások uralják majd, melyekhez a hetvenes és kilencvenes évek szolgáltatják a kifogyhatatlan inspirációt.

Nincs többé egyszerű hosszú haj – legalábbis ebben az évben -, hiszen a hosszabb, rövidebb tincsek játéka kerül előtérbe, így az egységes fazont megbonthatja például egy ritkás, vagy kócos függönyfrufru, vagy a fokozatos ritkítás, és tépett kialakítás. Ezekkel a technikákkal nem csak új formát, hanem nagyobb volument kaphat a haj, ezáltal a most divatos hajvégi hullámok is jobban mutatnak majd benne.

Az egyenesen, de tompán vágott blunt bob szintén az élre tör, ám a kilencvenes években népszerűvé vált tükörsima, élesen nyírt lob frizura is újra felkínálkozik a nőies trendek közül. A hatvanas évek klasszikus pixie fazonja most a vagányabb oldalát mutatja meg, amihez már volt szerencsénk a kilencvenes, és a korai kétezres években. A hajszíndivat éppúgy a természetesség irányába mozdul a nőiesség vonalán, ám az extravagáns alternatívák sem tűnnek el a palettáról: a kétszínű, a hideg szőke, valamint a feltűnő árnyalatú frizurák még mindig tartják népszerűségüket.

Ha új frizurával kezdenéd az évet, a tavaszi-nyári divatbemutatók kifutójáról rengeteg fazonötletet leshetsz el!

 

Kiemelt képek: Stephane Cardinale/Corbis/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés