A vékony szálú haj egyik legnagyobb hátránya, hogy hamar lelapul, és így a frizura kevésbé kelt látványos hatást. Ám egy trükkös vágásnak köszönhetően a vékonyka tincsek is sokkal dúsabbnak tűnhetnek optikailag.

hirdetés

A vékony szálú haj sok nőt kétségbe ejt, hiszen állandóan foglalkozni kell vele, hogy ne tűnjön hervasztóan erőtlennek és ritkásnak, ráadásul gyakran még a dúsító hajformázó kencéknek is csak ideig-óráig engedelmeskednek a tincsek. Ilyenkor legtöbben a jól bevált eszközökhöz nyúlnak: előkerül a hajlakk és a tupírfésű. Ám az efféle próbálkozások sajnos nem minden esetben tesznek csodát, sokszor egy trükkös vágás kell ahhoz, hogy a frizura igazán dús, tömött hatást keltsen.

A jó frizura teljesen más keretet képes adni az arcnak: a sikkes vágás felfrissíti a megjelenést, és sokkal fiatalosabb kinézettel ruházza fel viselőjét. Vékony szálú tincsek esetén ez különösen igaz, hiszen a rosszul belőtt hajkorona lapos, unalmas hatást kelt.

Mutatós frizurák, amelyeknek a vékony szálú haj sem jelenthet akadályt

A pixie vágás az őszi-téli hajtrendek egyik alappillére, ezért természetesen nem maradhat ki a sorból. Nagy előnye, hogy nagyszerűen elkészíthető vékony szálú hajból is, hiszen a rövidebb tincsek tömörséget kölcsönöznek a frizurának, és nem engedik, hogy lelapuljon.

A rövid, tépett fazon is nagyszerű választás lehet, ha szeretnéd, hogy a hajkoronád dúsabb hatást keltsen. Ez a vagány hajviselet nem kelt kisfiús hatást, emiatt nem kell aggódnod.

A bob frizura az egyik legjobb választás, ha azt szeretnéd, hogy a hajviseleted tömöttebbnek tűnjön. Ebben az esetben jó, ha csupán vállig ér a fazon, amit pár apróbb hullámmal is feldobhatsz, így duplán érvényesül a dúsító hatás.

A választékkal szintén érdemes trükközni: ha nem középre kerül, hanem oldalra, akkor azzal optikailag megnövelhető a volumen.

Amennyiben hátul fokozatosan rövidül a frizura, akkor sokkal dúsabbnak fog tűnni. Ez a hajviselet kerek, szív vagy ovális alakú arccal rendelkező hölgyek számára a legideálisabb.

A balayage festés a trükkös színhatásoknak köszönhetően optikailag megnöveli a hajtömeget, látványos hatását pedig lágy hullámokkal is felturbózhatod.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés