Az idei kedvenc egyértelműen a frufrus frizura, ami sokféle fazonban elképzelhető. A shag vágás nőies, játékos és vagány egyben, ráadásul roppant praktikus, mert akkor is jó tartást ad a hajnak, ha a szabad levegőn száradnak meg a tincsek.

hirdetés

A shag fazon lényege a tépett, rétegezett vágás, mely különféle hosszúságú tincseket eredményez a frizurában. Ideális azok számára, akik nem kedvelik a túlságosan rendezett és szabályos hajviseleteket, amelyekkel állandóan törődni kell.

Ez a retró stílusú forma bohém rendezetlenségének köszönheti népszerűségét, és persze annak, hogy látványosan megdobja a haj volumenét. A kaotikusnak tűnő rétegek egyenes, hullámos és göndör tincsekhez egyaránt jó választásnak bizonyulnak, hiszen tömöttebb, mozgalmasabb, könnyen beszárítható hajkoronát eredményeznek.

A legdivatosabb frufrus frizura idén: a shag ősszel is menő lesz még

A hetvenes-nyolcvanas, sőt a kilencvenes és kétezres években egyaránt csúcsra futott a shag vágás felkapottsága. Számos változata került be a köztudatba, melyek közül a félhosszú és a rövid frizurák úgyszintén elterjedtek. Ezek a hajstílusok dús és tömött, valamint ritkított függönyfrufruval éppúgy divatosak a szezonban, és a bob fazonból kialakított változatok is nagy figyelmet kapnak.

Bármelyik típust bátran bevállalhatod, ha nem szeretnél drasztikusan változtatni a hajad hosszán, csak épp egy kis fazonfrissítésre vágysz, de akkor sem fogod megbánni, amennyiben praktikussági okokból kötsz ki valamely retró hatású, shag hajforma mellett.

 

A hosszabb-rövidebb rétegek tökéletesen lágy esést biztosítanak a lokniknak, és jó tartást garantálnak akkor is, ha kócosra szárítod a tincseket. Egyre több modell választja az efféle frufrus frizurákat, melyek felpezsdítik, és nőiessé teszik a megjelenést.

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

Képgaléria képei: Fashion Editorials, Fashion Gone Rogue.

  • Megosztás:
hirdetés