A hírességek frizurafazonjaiból mindig lehet ihletet meríteni. A hosszú haj cseppet sem öregít, így a legsikkesebb ötven év felett!

hirdetés

A hosszú haj így a legsikkesebb 50 év felett

A hajhossz kérdése sokak számára dilemmát okoz, pláne bizonyos életkor felett. Ugyan manapság már nincsenek korhoz kötött skatulyák, ám régebben szinte egyértelmű volt, hogy aki betölti az ötvenet, levágatja a haját.

A hosszú tincsek nem feltétlenül keltenek öregítő hatást, ha kellően ápoltak, és egy jó fazon megtámogatja lágy esésüket. A sprőd, száraz és töredezett szálak nem csupán ötven felett rombolják le a nőiességet, kortól függetlenül aláássák a vonzerőt. A megfelelő gondoskodás mellett azonban apróságokkal is meg lehet bolondítani a hosszú hajstílust. A sztárok ebben kifejezetten profik, ugyanis az évek során sok mindent ellesnek a profi fodrászaiktól.

A galériában összeválogattunk néhány elképesztően nőies fazont, amelyek abszolút felturbózzák a vonzerőt.

 

Sokan úgy gondolják, hogy a sztároknak egyszerű dolga van, hiszen egy profi csapat veszi körül őket, így karbantartani, de nőiessé formálni sem nehéz a frizurát. Tény, hogy a kézenfekvő szakértelem valóban leegyszerűsíti a nőies kisugárzás maximalizálását, ám sokszor elég egy kis iránymutatás ahhoz, hogy ötven felett igazán sikkessé, elegánssá váljon a hosszú haj.

A kor előrehaladtával nem csak a bőr, a haj is jelzi, hogy bizony változások történnek a szervezetben. Sprőddé, szárazzá és töredezetté válhat, azonban ez nem rendeltetésszerű. Megfelelő ápolás mellett ragyogó és egészséges marad, sokan mégis a hajvágás mellett döntenek.

A hosszú haj csak akkor öregít, ha rossz a fazonválasztás, vagy elhanyagolt, sérült a szálak állapota. A hosszabb tincsekben rengeteg lehetőség rejlik, sokan mégis háttérbe szorítják a fantáziát, nem tudnak mit kezdeni a lelógó hajtömeggel. A sikkes, stílusos megjelenés teljes mértékben független a kortól, ötven felett ugyanúgy érdemes kísérletezni a menő fazonokkal, mint a húszas és harmincas időszakban.

Ha valaki korábban egyáltalán nem foglalkozott a frizurájával, az első lépés egy szakember meglátogatása. A profi fodrászok segítséget nyújtanak és tippeket adnak arra vonatkozóan, hogyan érdemes ápolni, kezelni a tincseket. Azt is megmutatják, hogy a hosszú haj miként lehet a legelőnyösebb adott arckarakter, illetve hajállapot esetén.

Kiemelt kép: Amy Sussman/Getty Images for The Hollywood Reporter/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés