A shag angolul bozontot jelent, és nem is lehet találóbb neve ennek a szélfútta hatású, divatos frizurának. Frufruval és loknival a legbájosabb.

Tavasszal robbant vissza a köztudatba az úgynevezett shag frizura, mely a hetvenes évek óta újra és újra felbukkan a divatban. Legutóbb 2017-ben hódított, és idén is a legnépszerűbb hajfazonok között tarthatjuk számon.

A nyolcvanas éveket idéző bozontos frizura látszólag véletlenszerű rétegekből áll, de valójában gondosan kimódolt. A tincsek ugyan nem egyforma hosszúságúak, de nem csak úgy találomra nyisszantgat a fodrász.

Van egy jól bevált technikája ennek a frizurának, hogy akkor is laza esésű és dús hatású legyen, ha nem szárítjuk be, csak hajmosás után a tenyerünkkel finoman összenyomkodjuk a tincseket. Hullámosan, egyenesen, és kövér, göndör fürtökkel is jól mutat ez a fazon, amivel nem kell sokat bíbelődni, ezért ideális hajviselet nyáron. Az alábbi videóban profi fodrász mutatja be, hogy készül a rétegelt shaggy frizura, melynek szinte elválaszthatatlan része a frufru.

 

A shag hajfazont nagyon könnyű beszárítani, különösen, ha van egy kis természetes göndörség a tincsekben. A lágy esésű, kusza hullámok még bájosabbá teszik, és egyáltalán nem nagy ördöngösség laza loknikat csalni a tépett rétegekbe. Ebből a videóból kiderül, hogyan tudod elérni a kócos shaggy hatást.

 

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

 

  • Megosztás:
hirdetés