A szép haj jó tartással bír, fényes és egészséges. Ám egy jó fazonnal ennél többre is képes! A pixie frizura kiemeli az arcot és karakteresebbé teszi viselőjét, ugyanakkor egy kis pluszt csempész a megjelenésbe. Ideje félredobni a sztereotípiákat, mert a rövid haj cseppet sem mellőzi a nőiességet.

hirdetés

Bár sok nő kacérkodik a rövid fazon gondolatával, a drasztikus hajvágás legtöbbjüknek óriási dilemmát jelent. Még mindig gyakran elhangzik a fodrász felé intézett kérdés: Ugye, nem lesz nagyon fiús? Pedig a jól eltalált kurta frizurák esetében ez a kétely fel sem merülhet.

Idén ismét feltámadóban van a pixie-láz, így rendhagyó módon ősszel is előtérbe kerülnek a rövidre nyírt hajkreációk. A réteges vágásokkal kialakított pixie a hatvanas évektől kezdve töretlen népszerűségnek örvend, hiszen számos fazonváltozata megdobja a haj volumenét, a szemekre tereli a figyelmet, ráadásul a nőies hatás mellett egy csipetnyi vagánysággal turbózza fel a megjelenést.

Akár jól fésült, akár kócos, a pixie frizura igenis nőies

Pixie-vágással többféle fazon készülhet, a hosszú frufrustól az egészen rövid változatokig, amelyek nem tartalmaznak lágyan leomló tincseket. Egy valamiben azonban mind megegyeznek, hogy sokféle arcformához passzolnak, és magabiztosabbá teszik viselőjüket.

Mutatunk néhány izgalmas alternatívát, melyek bohókásak, vagányak, és piszkosul nőiesek.

Ettől a vágástól dúsabbnak látszik a vékony szálú haj, és jól formázhatóak lesznek a tincsek. A hajhossz még a lágy hullámokat is megengedi, illetve csatok, hajpántok viselésére éppúgy lehetőséget ad.

A rövid, oldalra fésült frufruval megálmodott fazon szép keretet ad az arcnak, hangsúlyosabbá teszi a szimmetrikus szemöldököt, és a csábító szemeket. Érdemes egy kis textúrát adni a tincseknek beszárításkor, attól sokkal bájosabb lesz az összhatás.

A fülnél körbenyírt pixie stílusosan nőies, és hagyja, hogy a szép arc érvényesüljön.

Az sem baj, ha néhány kósza tincs rálóg a fülre, ettől még játékosabb lesz a frizura.

A hosszabb-rövidebb rétegek biztosítják, hogy még a lágy hajszálak is jó tartást kapjanak.

A nagyon rövid pixie-kialakítások még hangsúlyosabbá teszik a sugárzó arcbőrt, tincses, izgalmas beszárítással pedig fokozzák a nőiességet.

A fejtetőn dúsabbra hagyott fazonok lágy hullámokkal kombinálva igézővé, stílusossá varázsolják a megjelenést.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés