A hajviseletek között éppúgy, mint az öltözködésben,  abszolút hódít a retró módi, hiszen a kifutókat – és persze a modellek teljes megjelenését – a múltidéző trendek uralják. A lépcsőzetes frizura ismét megfürdik a reflektorfényben, és úgy néz ki, hogy ebben a fazonban már meg is találtuk 2021 legdivatosabb viseletét!

hirdetés

Most sincs új a nap alatt, hiszen megint egy régi trendet poroltak le, majd csomagoltak új köntösbe a divatdiktáló sztárfodrászok. Az elmúlt években számos régi slágerfazonnal találkozhattunk, így a nagy utat bejárt lépcsőzetes frizura sem maradhat ki a sorból!

A frizuradivat idén olyan vágásokat elevenít fel, melyek már több generációt rabul ejtettek. Egy-egy korszak meghatározó, ikonikus hajfazonjai térnek vissza sorra, mint például a shag, ami tavaly bukkant fel ismét, ám az igazi áttörést ez az év jelentette számára. A bohém viselet a hetvenes években jelent meg először, majd egy elég hosszú pihenőre kényszerült.

Az extravagáns külsőt kölcsönző mullet fazon mellett, a nőiesebb és lágyabb lépcsőzetes frizura is visszakacsint, ami szintén a hetvenes években vált népszerűvé – gondolj csak Farrah Fawcett fokozatosan rétegelt loboncára -, majd a kilencvenes években újra belopta magát a női szívekbe, amihez nagyban hozzájárult Jennifer Aniston megunhatatlan hajkoronája.

A lépcsőzetes frizura egyszerre nőies és vagány

A rétegezett, lépcsőzetes frizurát mindenki ismeri, ez az a fazon, amelynél az archoz közel eső részek rövidebbek, a fokozatos tincsek így szépen keretezik az egész orcát. A vágás a hetvenes években tartotta lázban a nőket, majd egy évtizeddel később a focistafrizura szinte teljesen elsöpörte a színről ezt a nőies fazont.

Jennifer Aniston a kilencvenes évek végén élesztette fel ezt a trendet, amikor hosszú, egyenes haját elöl fokozatosan rövidebbre vágatta. A hatására sok nő választotta a lépcsőzetes fazont, amit ma is gyakran Rachel-frizuraként kérnek a fodrásztól. Népszerűségét könnyű újrakorbácsolni, hiszen sokaknak jól áll ez a vágás, ami egyaránt remekül mutat rövidebb és hosszabb loboncból. A rétegezett tincsek nagyobb volument adnak a hajzuhatagnak, ami vékony szálú haj esetén különösen hasznos.

A nagyon hosszú hajban is jól mutatnak a rövidebb tincsek, ugyanis megtörik az egyenes vágással kialakított fazon egyszerűségét, és lazább, lágyabb esést adnak a frizurának. A lépcsőzetesen kialakított rétegek finom loknikkal megspékelve teltebbnek mutatják a hosszúkás, keskeny arcot, míg egyenes szárítva nyújtják a kerek fejformát.

A laza hullámok csak még inkább kiemelik a frizura textúráját, és a rövidebb tincseknek köszönhetően a hajviselet sokkal dúsabb hatást fog kelteni.

A függönyfrufru és a lépcsőzetes vágás keveredése valódi retró hatást kelt, ám a megjelenés mégsem lesz divatjamúlt!

Akár egyszerű frufruval is kombinálható a sikkes vágás, így is rendkívül friss lesz az összhatás.

 

Kiemelt kép: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés