Ez a lágyan csillogó esküvői smink nyári menyegzőn sem bizonyul soknak, éteri hatást kelt, miközben roppant elegáns.

hirdetés

Az esküvői smink kérdése sok menyasszonyban kelt szorongást, hiszen bőven akadnak olyan nők, akik szinte sohasem festik ki magukat a hétköznapokon, vagy csak natúr makeuphoz vannak hozzászokva, így ők a merészebb, csillogó verziókra szinte gondolni sem mernek.

Nem csupán az összkép számít, egy ilyen sminknek ugyanis rengeteg kritériumnak kell megfelelnie. Gyakorlatilag az alkalmi és a nappali változatok előnyös tulajdonságait kell ötvöznie a szakembernek, elkerülve a durva maszkhatást.

A menyasszonyt sokat fotózzák a nagy napon, így érdemes a vakuk fényéhez igazítani az alapozást, de az szintén lényeges, hogy természetes fényben se tűnjön erősnek, texturáltnak, nehézkesnek a felkent festék. Bár leginkább a téli szezon kedvence a csillogó esküvői smink, ezzel a lágy, vízfényű ragyogással nyáron is üdének, frissnek tűnik a megjelenés.

Gyönyörű, csillogó esküvői smink, ami finoman sziporkázik a napfényben

Az alapozó kiválasztásakor a vakuk erős fényére is gondolt a sminkes, a fotókon ugyanis egészen más megvilágításba kerül az arc, így gyakran világosabbnak hat a dekoltázsnál. Ám vigyázni kell azzal, ha a bőr tónusánál egy árnyalattal sötétebb az alapozó, hiszen könnyen elüthet a nyak színétől. Ezt egy melegebb, könnyed alapozóval oldotta meg a sminkmester, amit szépen összedolgozott a nyak tónusaival. Nem maszkolta le a nyak bőrét, csak itt-ott finom árnyalást vitt fel, és az arcot sem fullasztja meg a sok festék, nagyon lágy fedést kap a bőr.

 

Az előkészítésre szintén nagy gondot fordított a sminkes, a szemkörnyék és a kritikus területek hidratálása után a fényvédő sem marad el, amit ebben az esetben érdemes alapos tesztelésnek alávetni az esküvő előtt. Nem minden fényvédő alkalmas arra, hogy smink alá kerüljön, ez a formula azonban nem nehezíti el a bőrt, nem teszi ragacsossá az arc felületét. Nem dobja le magáról a festéket, szépen el lehet egyengetni rajta, miközben nem fénylik tőle a bőr.

A pórusfinomításra is gondolt szakember, majd a finom alapozást követően üde rózsapírt tesz fel az orcákra. Az árnyékolást és bronzosítást nem viszi túlzásba, végig a természetes összhatásra törekszik, a szemöldök kiemelésekor sem használ erős színt, csak ott javít a formán, ahol kicsit ritkásabbak a szálak.

A szemsminket a végén teszi fel. Egy roppant könnyed, melegebb szürkés, füstös alapra kerül fel a vízfényű, krémes szemhéjfesték, amely finom metálfényben csillámlik. Nem kelt olyan erőteljes hatást, mint egy szilveszteri glitteres makeup, és a színe sem túlzó. Nagyon könnyed, szinte éteri ragyogást kölcsönöz a tekintetnek, és persze, nem muszáj hideg fényben pompáznia az arcnak.

Itt a smink alapja meleg tónusokból épül fel, míg ez a lazúros, vizes csillogás kissé hűvös hatást kelt. Ám, ha a bőrtónus nem bírja el a hideg árnyalatokat, barackos, meleg fahéjas és halványlila, rózsaszínes csillogás is kérhető. Számos árnyalatban kapható a metálfényű, krémes szemhéjfesték, melynek kiválasztását érdemes előre megbeszélni.

Ez a csillogó esküvői smink roppant friss, üde és visszafogottan elegáns, egyik eleme sem kelt túlmázolt hatást. A modell finom vonásai csodásan érvényesülnek, még a műszempilla sem üt el ettől a lágy összhangtól.

Egy kis csillogás belefér az alkalmi sminkbe, de nagyon ügyelni kell az arányokra és a leheletkönnyed textúrákra.

Kiemelt képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés