Az apróbb funkcionális elemek éppúgy jól működhetnek az esküvői dekoráció részeként, ez az ötletes asztali dísz például több fantáziát és kevesebb költségráfordítást igényel.

hirdetés

Az esküvői dekorációnak akadnak olyan részletei, amelyeket jobb szakemberekre – adott esetben hozzáértő virágkötőkre vagy dekoratőr csapatra – bízni, de egy-két apróságot akár saját kezűleg, költséghatékonyan is trendivé lehet varázsolni.

A jégágyon tálalt gyümölcsök, illetve a jéggel töltött vödörben hűtött italok a kerti partik hangulatát idézik meg a szabadban, teraszos helyeken megrendezett esküvőkön, és nemcsak hasznos, hanem trendi, mutatós elemei lehetnek az asztali szervírozásnak.

Ha szeretnétek még esztétikusabbá, divatosabbá tenni a látványt, szimpla jégkockák helyett használhattok dekoratív jéggömböket, melyek asztali dísz gyanánt éppúgy megállják a helyüket a hangulatos esküvői díszletben.

Esküvői jéggömb virágokkal: csodás asztali dísz pofonegyszerűen

A jéggömbök legyártása otthon sem lehetetlen, és nem kell nagy létszámú csapat ahhoz, hogy rövid idő alatt nagy mennyiség készülhessen belőle az esküvő napjára. Férőhelyre azonban szükség lesz, így nem árt, ha hatalmas mélyhűtővel rendelkeztek.

Ez az asztali dísz nem igényel nagy rákészülést, a virágokat érdemes az utolsó pillanatban beszerezni, hogy frissek maradjanak. Nagy előny, ha a családban valaki virágoskerttel rendelkezik, hiszen úgy olcsóbban megúszhatjátok a procedúrát. Ám nem csak nemesített növényekben gondolkodhattok, amelyek drágán kaphatók a virágboltokban, nem árt a piacokon is szétnézni, mielőtt belevágnátok.

A virágokon kívül csak lufikra és vízre lesz szükségetek. A művelet roppant egyszerű, csak három lépésből áll: a lufikba bele kell helyezni a virágot, majd jöhet rá a víz, végül nem árt szoros csomót kötni a léggömbök szájára.

Ezután mehet mind a mélyhűtőbe, ahol az esküvő napjáig csücsülhetnek. Bár a dekoratív jéggömbök nem túlságosan tartósak, sokkal ízlésesebbé, stílusosabbá teszik a jeges tálalást. Ha elég tartalékkal készültök, gyakrabban lecserélhetitek az asztali dísz olvadozó elemeit.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés