Sok esetben hónapokkal előbb kell bejelentkezni a fodrászhoz és a sminkeshez, ha valaki szakértő kezekre akarja bízni magát a nagy napon.

Ez elég stresszes tud lenni, hiszen még az is plusz idő, míg a szalonig eljut az ember. Így aztán igazán jó szervezőkészségre van szükség, hogy minden tökéletesen menjen.

Mivel a lagzi szervezésében is egyre inkább a kényelem és a praktikus megoldások kerülnek előtérbe, nem lehet meglepő az sem, ha valaki úgy dönt, inkább saját maga készíti el az esküvői sminkjét.

Ez nem lehetetlen, és az sem kizárt, hogy jobb lesz a végeredmény, mint akkor, ha profikra bíztuk volna a feladatot. Ehhez csupán néhány szempontot kell figyelembe venni, és betartani a következő tippeket.

Fontos előkészületek

Elsőként a ruha stílusát és az elérni kívánt hatást kell figyelembe venni. Ha általában nem hordasz vastag sminket, jobban áll majd, ha az esküvőn sem teszed. Ebben az esetben inkább a szemeket hangsúlyozd, de, ha általában is szereted a feltűnő sminket, bátran készítsd el a nagy napon is. Típustól függ, de a képeken az erősen füstös szem sem mutat jól, így azt mindenkinek érdemes kerülnie.

Csinálj egy főpróbát két hónappal az esküvő előtt, és pár nappal az esemény előtt ismételd meg. Készíts magadról fotókat, hogy lásd, hogyan néz ki a smink természetes fényben. Ha külső helyszínen tartjátok a lagzit, ez a lépés nagyon fontos!

Elsőként légy túl a fodrászon, csak utána jöjjön a smink, még a ruha felvétele előtt. Így elkerülheted, hogy valami rákenődjön a szoknyára. Mindenképpen a szemekkel kezdj, így, ha azt el is rontod, nem kell kárt tenned a már szépen lealapozott arcodban.

Sminkelj okosan!

Használd primer és hidratáló keverékét, amitől a smink egyenletesebben fog mutatni a bőrödön. Várj néhány percet, hogy az egyveleg beivódjon a bőrbe, csak utána jöhet a többi lépés.

Az alapozó esetében fontos, hogy a bőrtípusodnak megfelelőt válassz. Ha olajos, akkor kerüld a fényes finish-t adó termékeket, de, ha száraz, akkor a selymes, szaténos mattot válaszd. Ne tartalmazzon fényvédőt a termék, mert attól púderesnek fog hatni az arcod a képeken. Ha önbarnítót is használsz, néhány nappal előbb alkalmazd, majd egy napra rá vedd meg a színben passzoló alapozót. Az esküvő előtti szépségrutinról bővebben olvashatsz itt.

Az alapozó után púderezz, de áttetszőt használj, ami könnyű állagú és természetes. Legyezőecsettel felvíve a legjobb, tartósabbá teszi a sminket, és tompítja a finom vonalak láthatóságát.

A természetes hatás érdekében először egy krémes állagú pirosítót vigyél fel, majd a szín mélyítésére és a tartósabb hatás eléréséhez púder állagúval fixáld. Azért vedd figyelembe a bőrtípusod is, a krémes állagú termékek a száraz, a púderesek az olajos bőrhöz passzolnak leginkább.

Ezután jöhet a kontúrozás ott, ahol a napcsókolta hatást akarod hangsúlyozni, majd a highlightert az arc azon részein használd, ahol a bőrödön megcsillanó fényt akarod intenzívebbé tenni.

A szemöldököt úgy tudod természetesebbé tenni, ha apró, szőrszálszerű vonalakat húzol a formázáskor, majd géllel fixálod. Ha műszempillában is gondolkodsz, nem muszáj egy egész sort feltenni, néhány szálat is felragaszthatsz, így nem lesz túl drámai a hatás. Ne felejtsd el a géles tust és a könnyálló szempillaspirált se!

A rúzst tartósabbá teheted, ha használsz szájkontúrceruzát, és inkább a rózsás vagy nude-os színeket részesíted előnyben. Tartós megoldást ad a folyékony rúzs is, ami szaténosra vagy mattra is száradhat.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés