Gyors, rendkívül egyszerű nappali smink érett bőrre, amitől látványosan kivirul az arc. Csak alaplépésekből áll, mégis feldobja a megjelenést.

hirdetés

A sminkelési szokásokat valóban nem árt átalakítani az idő múlásával, azonban az évek elteltével nem kell, hogy sokkal tovább tartson a sminkelési folyamat. Érett bőrre is pillanatok alatt felvarázsolható egy finom, természetes, mégis üdítő nappali smink, csupán a megfelelő lépéseket kell alkalmazni. Nem kell órákig pepecselni a tükör előtt, hogy üdébb és frissebb legyen megjelenés.

Gyors nappali smink érett bőrre

A sminkelés lépései a kor előrehaladtával folyamatosan átalakulnak, hiszen a bőr változásaihoz a makeupot is hozzá kell igazítani. A harmincévesen használt termékek nem feltétlenül működnek ötven év felett is ugyanolyan jól, hiszen az öregedéssel a bőr szárazabbá válik, ráadásul a ráncok szintén elkezdenek kirajzolódni. Ez azonban nem jelenti azt, hogy egy finom nappali smink elkészítése sokkal több időt venne igénybe.

Mindössze öt perc alatt is összedobható egy egyszerű, mégis látványosan frissítő makeup, csak a megfelelő lépéseket kell alkalmazni a szép eredményhez. A videóban látható sminkhez nem kell profinak lenni, ráadásul némi gyakorlással neked sem tart majd tovább öt percnél az egész procedúra.

 

Érett bőr esetén nagyon fontos a bőr megfelelő előkészítése. A primer jóformán nélkülözhetetlen része a tökéletes, tartós és arcfiatalító sminknek. Az alapozásból a szemkörnyéket sem érdemes kihagyni, ugyanis a ráncok a legtöbbek esetében itt rajzolódnak ki először, melyek bőrszárazság esetén mélyebbnek, látványosabbnak tűnhetnek. Az üde tekintet ráadásul a friss, ragyogó megjelenés alapja, életkortól függetlenül.

A lépéseket nem kell túlbonyolítani, egyszerű alaptermékekkel dolgozva is lehet tartós és szép az eredmény. A tónuskiegyenlítés, a sötét karikák eltüntetése mellett arra sem árt figyelni, hogy az arc kapjon egy kis színt. Ez tavasszal különösen lényeges, hiszen ilyenkor sokan sápadtabbak és nyúzottabbak a szokásosnál, amitől sokkal idősebbnek tűnhet a megjelenés.

Ahhoz, hogy a makeup természetes hatást keltsen és valóban szépen simuljon el a bőrön, célszerű krémes, folyékony állagú termékeket használni. Nem csupán a szép eredmény miatt érdemes esélyt adni nekik, érett bőrön sokkal könnyebb bánni velük, ezáltal meggyorsítják a sminkelés folyamatát.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés