Egy profi esküvői smink által teljes lehet az átváltozás, azonban arra mindenképpen figyelni kell, hogy a menyasszony ne váljon felismerhetetlenné a vastag makeup által. A kontúrozással teljesen meg lehet változtatni az arckaraktert, de az előnyös vonásokat a finom árnyalás éppúgy kiemelheti. Nehéz eltalálni az arany középutat, egy hajszál választja el a gyönyörű és a túlzó eredményt egymástól. Most mindkettőre mutatunk példát.

hirdetés

A tökéletes esküvői smink elkészítéséhez sokan profi segítséget kérnek, az előtte-utána képeket elnézve ez nem is véletlen. Egy sminkes pontosan tudja, hogy melyek azok a területek, amelyeket mindenképpen érdemes kiemelni, miközben finoman elfedi a takargatni kívánt részeket.

Könnyű azonban túlzásba esni a makeup készítésénél. A túlzott kontúrozás, a vastag alapozóréteg maszkszerű hatást kelthet, ráadásul olyannyira átalakíthatja az arckaraktert, hogy a menyasszony már-már felismerhetetlenné alakul. A vastag smink egyébként sem kényelmes ilyen hosszú időn át, a hatalmas táncolás közben pedig könnyedén el is mázgálódhat.

Nehéz megtalálni az arany középutat, egy hajszál választja el a szép, kifinomult hatású sminket a túlzó, művi eredménytől. Mindkettőre mutatunk példát, a menyasszonyok előtte-utána képeken dokumentálták az átváltozást.

 

Egy profi esküvői smink által meghökkentő az átváltozás

A profi, kifinomult smink elkészítésénél a szakember figyelembe veszi az előnyös arcvonásokat, nőies részleteket, amelyeket mindenképpen ki kell emelni a makeup segítségével. A megfelelő árnyalatok kiválasztása szintén rendkívül fontos, még az erősebb színektől sem kell tartani, ha az esküvő tematikája, a bőr tónusa és a frizura megengedi.

Akkor lesz igazán lenyűgöző az eredmény, ha sikerül minden apró bőrhibát elfedni, tökéletesen passzolnak a részletek, és a makeup mégsem kelt túlzó, maszkszerű hatást. Ezek a menyasszonyok teljesen átalakultak a sminkes kezei között, hihetetlenül elegáns lett az esküvői sminkjük.

Túlzó is lehet az eredmény

Kontúrozással ki lehet emelni az előnyös arcvonásokat, azonban könnyedén túlzásba lehet vinni az árnyalgatást. A legtöbb esetben ez a lépés teszi művivé az esküvői sminket, különösen akkor, ha még ráadásként több réteg alapozó is az arcbőrön landol. Bár klisésen hangzik, hogy a kevesebb néha több, ebben az esetben maximálisan igaz. Érdemes finoman bánni a kozmetikumokkal, nehogy felismerhetetlenné váljon a menyasszony.

Ezek a nők elképesztően átalakultak, s bár valóban profi a makeup, kissé túlzó és maszkszerű hatást kelt az eredmény. A legtöbb ara úgy fest, mint akire ráhúztak pár szépségfiltert.

Ahhoz, hogy garantáltan olyan legyen az eredmény, mint amit a menyasszony szeretne, mindenképpen érdemes próbasminket csináltatni. Akár több verziót is ki lehet próbálni, így könnyedén eldől, hogy melyik az a makeup, ami valóban passzolna a nagy naphoz.

Kiemelt kép: Getty Images.

Kép a cikkben: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés