A natúr smink roppant változatosan elkészíthető, nem muszáj mindig ugyanazokat a sémákat követni, hiszen a finom árnyalatok és az alaplépések sokféleképpen variálhatók.

hirdetés

A natúr smink sokféle lehet, és bár legfőbb lényege, hogy leheletfinom alapozásból, illetve lágy, semleges és természetes tónusokból áll, ettől még változatosan viselhető.

A legtöbb nő csak egy kis minimális festékkel frissíti fel a megjelenését a mindennapokban, nappali makeup esetén sokakat feszélyeznek az erőteljes, vibráló színek. Bár visszafogott formában is el lehet sütni az élénk árnyalatokat, rutintalanok és kezdők számára sokkal nagyobb biztonságérzetet nyújt a natúr színpaletta. Jó, ha begyakorol az ember lánya egy minden öltözékhez és alkalomhoz passzoló sminket, amit pár perc alatt fel tud dobni a reggeli rohanásban, de állandóan ugyanazt a verziót viselni egy kissé unalmas.

Natúr smink változatosan: 7 csodás variáció

A natúr smink finom alapozást kíván, a vastag, hivalkodó fedést abszolút elveti. Könnyed, természetes, friss hatást kelt, és ehhez a lágy színkombinációk is hozzájárulnak.

Katie Jane Hughes profi sminkmester nap mint nap sztárok, modellek sminkjét készíti el, ő maga azonban gyakran csak leheletfinom festéket visel az arcán, a mindennapokban abszolút a visszafogottság híve. Az Instagramon persze, a magazinfotókhoz és alkalmi eseményekhez passzoló koncepciókat is bemutatja, de a natúr smink összeállításához is rengeteg inspirációt nyújt rövid videóival.

Imádni való ez a könnyed, friss hatású tavaszi smink, amit nyáron éppúgy elsüthetsz, leheletnyivel mélyebb tónusokkal.

Ehhez a finom színkombinációhoz elég egyetlen natúr palettát használni.

A cicaszem is belefér a szofisztikált, természetes hatású smink világába, ám érdemes egy visszafogottabb verzióját választani.

Elképesztően lágy összképet teremthetsz púderrózsaszín, bézs és barnás-bronzos árnyalatokkal. Ezeknek a színeknek többféle tónusa van, így érdemes olyan variációkat választani, amelyek jól passzolnak a bőrödhöz.

Ha tetszenek a szeplők, apró kis pöttyökkel is megbolondíthatod a leheletfinom nappali sminked.

A vízfényű, szolidan ragyogó szemsmink nappal sem túlzás, felfrissíti a tekintetet.

A francia nők imádják a bézses-barackos sminket, ami a Chanel stílusában készül. A már szépen lebarnult bőrt is csodásan feldobja.

A natúr smink változatosan variálható, ezek az ötletek azonban csupán inspirációt adnak ahhoz, milyen technikákkal és színkombinációkkal játszadozhatsz. Fontos azonban, hogy a saját bőrtónusodat vedd alapul az árnyalatok kiválasztásakor. A bézs, a földes, valamint a barackos és pinkes árnyalatok palettája roppant széles, hideg és meleg tónusok egyaránt akadnak közöttük.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés