A sminktrendek rendszerint a ruhadivattal párhuzamosan változnak. A metálfényű smink a retró trendhullámokkal tért vissza idén, és nem csak az elegáns, alkalmi megjelenésben kaphat helyet, finomabb verzióival a szimpla hétköznapokon is érdemes megpróbálkozni.

hirdetés

A metálos ruhadarabok rendkívül sikkesek az elmúlt időszakban, nem is véletlenül. Nem csupán vagány külsőt kölcsönözhetnek ezek az extravagáns szettek, nőies formában ugyancsak megjelenhetnek egy csinos szett részeként. Ehhez igazodva, idén már nem csak az ünnepi időszakban bukkannak fel a metálfényű sminkek, nappali változataik ugyanis kevésbé feltűnőek és kirívóak. szintén roppant trendinek számítanak, és ezek sem csak feltűnően, kirívóan készülhetnek el.

A metálfényű smink finomabb, visszafogottabb formában is tud érvényesülni

A fémhatású dolgokról sokan kapásból a feltűnő, extravagáns irányvonalra asszociálnak. Ahogy a ruhákra, úgy a sminkekre is igaz, hogy visszafogottabb, kevésbé hivalkodó verzióban éppúgy ellenállhatatlan megjelenést kölcsönöznek ezek a tónusok.

Bár jóformán bármilyen árnyalatban be lehet már szerezni ezeket a kozmetikumokat, van két szolidabb színvilág, amivel garantáltan nem lehet mellélőni, még egy szimpla hétköznapon sem. Ezek a sminkek tökéletes kiegészítői lesznek egy metálfényű ruhadarabokkal vagy kiegészítőkkel felturbózott szettnek.

Az arany és bronz árnyalatok meleg hatást keltenek

Az arany és a bronz elképesztően jól mutat metálos formában, gyönyörűen kiemelik a szemeket. Kifejezetten naturális hatást keltenek tónusukból adódóan, a végeredmény mégis sokkal különlegesebb, mint egy szimpla szemhéjpúder esetén. Az arany és a bronz gyönyörűen kombinálható is, belülre a világosabb árnyalat kerüljön, míg a szemhéj külső felére érdemes felvinni a sötétebb, mélyebb színt. Az ujjal egyszerűen összemosható a két tónus, így igazán kifinomult hatást kelt majd a fémhatású smink.

A sötét tónus akár a szem alá is kerülhet, ezzel még inkább kiemeli a tekintetet.

Az ezüst tónusok jeges, fagyos szemeket eredményeznek

Az ezüst és fehér irányvonal jeges, fagyos tekintetet kölcsönöz, de jó értelemben. Érdemes kiemelni a szemhéjpúdert egy szép tusvonallal, így remekül kiemeli a szemek csillogását. A folyékonyabb állagú, metálfényű sminkekkel talán könnyebb bánni, ez a világos árnyalatok esetén különösen fontos, hiszen a peremvonalak élesen elkülönülhetnek a bőr eredeti színétől.

A különlegesebb összhatáshoz érdemes a fehéret és az ezüstöt kombinálni, a két metálfényű árnyalat szuperül kiegészíti egymást. A szemgödör felől kifelé haladva sötétedjen a smink, így nyitja és kiemeli majd a tekintetet. A jeges metálszínek azonban nem minden bőrtónushoz passzolnak, sőt, nagyon ritka hogy valakinél az ezüstös fehér betalál. A hidegebb felhangú bőrszín bírja el leginkább, de a kreolos, napbarnított archoz sajnos nem a legjobb választás.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés