Egy jól eltalált smink méltán nevezhető szépségfegyvernek, hiszen nem csak korrigál, hanem felerősíti az arc legvonzóbb sajátosságait. Ezek az előtte-utána képek betekintést engednek a varázslatba, hiszen azt mutatják meg, hogyan alakulnak át a különféle korú nők egy profi sminkes keze alatt. Izgalmas átalakulásoknak lehetsz a szemtanúja!

hirdetés

Egy jó smink sok mindenre alkalmas lehet: elfedheti a bőrhibákat, fiatalosabb színben tüntetheti fel az arcot, optikailag keskenyítheti, vagy szélesítheti a csontozatot, elcsalhat a magas homlokból, feljebb húzhatja a lelógó szemhéjat, és mindemellett frissebb külsőt kölcsönözhet viselőjének.

Ugyanakkor a makeup a stílusos megjelenés része lehet, és még rengeteg kiaknázható lehetőség rejlik benne. Tökéletesen értjük, hogy Lena Motinova orosz sminkmester miért imádja szenvedélyesen a munkáját, azon belül is azt a folyamatot, amikor a megfelelő hangsúlyok eltalálásával szinte ecsetvonásról ecsetvonásra kivirul, újjászületik egy arc az ő kis csodaműhelyében – hétköznapibb nevén: szépségszalonjában.

Bár egy profi sminkesnek az a feladata, hogy figyelje a trendeket, és lépést tartson a legújabb trükkökkel és technikákkal, nem árt, ha arra is jó szeme van, milyen apró kis helyreigazításokat, illetve kiemeléseket igényelnek a rá bízott vonások, és a smink, amit készít, hogyan válhat személyre szabottá, felerősítve a nőies kisugárzást.

Persze, pont úgy, mint egy festőművész, rá jellemző védjegyekkel is rendelkezik, például a természetes hatást szem előtt tartva, szereti megvastagítani, dominánsabbá tenni a szemöldököt. Gyönyörű sminkjeinek a titka, hogy az erősebb alkalmi makeupoknál éppúgy a finom összhangra törekszik, mint a nappali, natúr színhasználatnál.

Izgalmas előtte-utána képek: őrület, mennyit tesz a profi smink

Motinova 15 évvel ezelőtt kezdte meg karrierjét az Estée Laudernél, mint szépségtanácsadó. Hazájában, Oroszországban mesterkurzusokat tart a szépségtanácsadók számára, de a sminkelés fortélyai iránt érdeklő vásárlóknak is szívesen átadja tudását egy-egy oktatási program keretein belül. Gyakran sminkel modelleket, csodás makeupjai pedig már a Tatler, a Cosmopolitan, a Grazia, a Hello, és az OK! magazinok hasábjain is felbukkantak.

2020-hoz hasonlóan 2021 sem a smink éve, hiszen a maszkviselés maximum a szemek kiemelését engedi meg, de ez nem jelenti azt, hogy örökre megfeledkezünk a vörös rúzs erejéről, vagy a rózsás arcpír üdeségéről. Addig persze, maradnak a szemhangsúlyos sminkek, amikre remek példákat hoz az orosz sminkmester.

Gyakran játszik erőteljesebb, elevenebb színekkel a szemkörnyéken, és a dús pillákat szintén bátran alkalmazza, füstös és csillogó árnyalásokkal kombinálva.

Minden arc egyedi, és minden alkalom más, amire a smink készül, Lena Motinova pedig ezeket is figyelembe veszi, amikor kitalálja a koncepciót. Lágy színharmóniáitól szinte újjászületik a megjelenés, és teljesen átalakul a makeup viselője.

A szenvedélyes sminkes fotókat készít a legtöbb vendégéről, hogy a megörökített makeupokból később ismét inspirációt meríthessen.

Nagyon ízléses és igényes sminkeket készít, melyek minden nőt dekoratívabbá, üdébbé varázsolnak.

Izgalmas látni, hogyan alakul át egy-egy vendége a keze nyomán, és a szakavatott ecsetvonásaival milyen változásokat idéz elő az arcokon.

A maszkviselés a sminktrendekre éppúgy hatást gyakorolt, mint az öltözködési szokásokra, például az alapozás idén már nem a bőr elfedését, pusztán finomítását jelenti, láttatva a hámréteg textúráját és foltocskáit. A szolid természetesség mellett azonban a nyolcvanas évek irányzatai úgyszintén előtérbe kerülnek, melyek a színes szemfestési technikákat szorgalmazzák.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés