A szemüvegeseknek egy kicsit nehezebb dolguk van a hétköznapi smink elkészítésénél, ám ez a verzió minden problémát kiküszöböl. Gyors, egyszerű és roppant nőies!

hirdetés

Egy gyors smink elkészítéséhez nem kell különösebb szakértelem vagy kézügyesség. Ám akinek rossz a látása, egy picit jobban kell figyelnie arra, hogy hogyan festi ki az arcát reggelente. A keret bizony árnyékot vethet, a lencse pedig könnyedén felnagyíthatja az esetleges bőrhibákat, sőt, a szem alatti karikákat is fókuszba helyezheti, vagy akár beszűkítheti a tekintetet.

Minimális odafigyeléssel és tudatossággal azonban abszolút kiküszöbölhetők az említett problémák. Ez a hétköznapi, egyszerű smink tökéletesen mutat szemüveg alatt, ráadásul finoman nőies kisugárzást kölcsönöz. Egy kis gyakorlással gyorsan össze lehet dobni, hihetetlenül felturbózza a megjelenést. Noha a választott árnyalatok előnyösségét maga a szemüvegkeret és a személyes preferencia is befolyásolja, mindenképpen érdemes adni egy esélyt ennek a gyönyörű makeupnak.

 

Gyors hétköznapi smink szemüvegeseknek

A legnagyobb problémát sokan már a sminkelés folyamán érzékelik, ugyanis mindazok, akiknek igencsak rossz a látásuk, azt sem tudják tökéletesen felmérni, hogy egyenletesen kenték-e el az alapozót, vagy egyforma-e a két tusvonal. Szemüveg nélkül tényleg nehéz tökéletes makeupot készíteni, éppen ezért célszerű törekedni az egyszerűségre. Egy kis rutin mindenképpen szükséges ehhez a sminkhez is, ám a lépések egyáltalán nem bonyolultak.

A korrektorral nagyon sokat lehet javítani a szem alatti karikákon, azonban sötétebb szemüveglencse esetén célszerű világosabb tónust választani. Ez a megoldás abszolút kompenzálja a szemüveg hatását, a karikák cseppet sem lesznek feltűnőek, így a tekintet frissebbnek, üdébbnek hat majd.

Azt sem árt figyelembe venni, hogy a lencse pluszos vagy mínuszos, ugyanis a dioptriák felnagyítják vagy éppen összenyomják a tekintetet. Ha a sminkkel is rásegít valaki a dologra, akár aránytalanul naggyá vagy éppen szűkké varázsolhatja a szemeit, így célszerű már előzetesen végiggondolni, hogy milyen technikával ajánlott kiemelni a területet.

 

Ahogy a videóban is látható, a primer használata jóformán elengedhetetlen, ha az ember szemüveggel éli a mindennapjait. A smink sokkal tartósabbá válik a megfelelő alapnak köszönhetően. Ráadásul a keret sem hagy olyan látható nyomot a bőrön, és nem keni el a festéket. A szemhéjakat mindenképpen érdemes lealapozni, ugyanis ez a terület általában sötétebb a bőrtónusnál, a szemüveg lencséje pedig fáradtabbnak láttatja a tekintetet, ha elmarad a színkiegyenlítés.

Bár sokszor előfordul, hogy a keret teljes mértékben eltakarja a szemöldök vonalát, ezt sem szabad kihagyni a procedúrából. A szemüveg öltöztet, ez tény, de nem szabad hagyni, hogy az arc fő fókuszpontjává váljon. Ahhoz pedig, hogy a szemek maradjanak az arc legragyogóbb pontjai, nem árt kiemelni a szemöldököt is. Az összhatás ebben az esetben nőies és ízléses lesz.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés