Az Insta-modellek irreálisan tökéletes megjelenése olykor köszönő viszonyban sincs a valósággal, a legtöbbjük sminkje hasonló hatást nyújt, mint egy-egy virtuális filter. Ugyanazt a technikát alkalmazza a sminkes átlagos nőkön, a sablonarc, amit kapnak, megdöbbentő!

hirdetés

Nem a készülékkel van baj, ha minden szépség- és divatmodellt ugyanolyannak látsz a közösségi média legnépszerűbb kép- és videómegosztó platformjain. Az Insta-modellek többnyire nem csak a felkapott szépészeti beavatkozásoknak és a gyakran alkalmazott filtereknek köszönhetik a szinte egyforma sablonarcukat, sokuk sminkje ugyanazokkal a hatásokkal él, mint bármelyik képmanipulációs applikáció.

Nem olyan sminket kell elképzelni, amit bátran viselni lehet az utcán a mindennapokban, vagy lazán feldob magára az ember lánya öt perc alatt.

Kép: Getty Images.

 

A sminkelési technika, amit az Insta-modellek többsége alkalmaz, irreálisan sima, makulátlan bőrt garantál, de nem csekély maszkhatással. Több réteg kontúrozás, precízen belőtt és megrajzolt vastag szemöldök, műszempilla és teltebbre festett száj, csak hogy néhány részletet említsünk a jól ismert egyensminkből, ami kortól függetlenül bárkiből Insta-lányt farag.

Olyan, mintha sablonarcot húzna viselőjére az Insta-modellek kedvenc sminkje

Elkészíteni, de viselni sem egyszerű a futótűzként terjedő Insta-sminket, ami az egymástól teljesen különböző, átlagos nők arcára is ugyanazokat a vonásokat húzza rá. Mintha filtert viselnének, mindegyikük hasonlóan néz ki a sminkelés után.

Megdöbbentő látni, hogyan tűnnek el az arc egyéni tulajdonságai a sminkelés hatására, a szépítőmester keze nyomán mindenki hasonlóan alakul át. Az alkalmi sminkre áhítozó vendégek vastagabb szemöldököt, dúsabb ajkakat, piszébb orrot és hatalmas pillákat kapnak.

A bőrük simább és bronzosabb benyomást kelt, a szájuk pedig optikai töltésen esik át. Elképesztő, hogy bármilyen korú hölgyből tucatarcot farag az Insta-modellek kedvelt sminkje, ami főként az árnyalási technikának köszönhető.

Rengeteg optikai illúziót bevetett a sminkes, épp csak egy dolgot felejtett el, az arc egyedi vonásait hangsúlyozni. Az egyénre szabott smink a személyiséget, a kisugárzást, a stílust és a megjelenés előnyeit egyaránt figyelembe veszi.

Ez a sminkes azonban mindenkin ugyanúgy alkalmazta ugyanazt a technikát, az eredmény pedig egészen furcsa látványt nyújt. A kifestett nők szinte teljesen elveszítették sajátos vonásaikat, ha nem is egyformák, de sablonosak lettek.

Az Insta-modellek sminkje nem csak emiatt bír káros hatással, sajnos az önbizalomnak sem tesz jót. Egy átlagos, előnyös makeup kiemeli azt, ami szép, de nem változtatja meg teljesen az arc karakterét, ezzel szemben a filterszerű, erős festékréteg átformálja, sőt torzítja a valóságot.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés