A téli divatszínek palettáján most olyan vidám árnyalatok is megjelennek, mint a levélzöld, az eleven piros és narancssárga, a fukszia és a királykék. Az őszi tónusok sem búcsúznak el, az olajzöld, az aranybarna, a bordó és az okker változataival roppant könnyű nőies összhangot teremteni az öltözékben.

hirdetés


A borongós szürkeség és a téli hideg nem csak az energiaszintünkre hat nyomasztóan, általában a hangulatunkra is erősen rányomja bélyegét. A közérzetünk nagyban befolyásolja azt, hogyan öltözködünk, így ilyenkor sokan hajlamosak semleges árnyalatokba, feketébe, szürkébe, fáradt barnába burkolózni.

Pedig, ha csavarsz egyet a dolgon, és becsempészel néhány vidám tónust az öltözékedbe, a színek ereje hatással lesz rád, vagyis a szetteden kívül a hangulatodon éppúgy nagyot lendít majd.

 

A snassz és a sportosan lezser összeállítások szintén jobban mutatnak világos vagy élénk színharmóniával tálalva. A nőies hatást ugyanis nem csupán a fazonok garantálják, a színkombinációkkal éppúgy megalapozható a sikkes összkép.

Ezek a téli divatszínek felerősítik a nőiességet: így viseld a tompa és eleven tónusokat

Avarszínek

A rozsdás narancsszínek nem világítanak harsányan a szerelésben, mégis feldobják a megjelenést. Feketével, bordóval, aranybarnával kombinálva remekül mutatnak, még a snassz szetteket is képesek nőies, sikkes szintre emelni.

A rozsdás őszi tónusokkal bármikor felpezsdítheted a semleges alapdarabokból álló szetted.

A világos bézs gyönyörűen kiemeli a csodás avarszíneket, de szürke-fekete kombinációban is jól mutathat egy narancsos rozsdabarna ruhadarab vagy kiegészítő.

 

Az olajzöld és az aranybarna szintén nagy barátja ezeknek az őszi hangulatú árnyalatoknak.

Friss levélzöld világostól a sötétig

A kopasz fák láttán télen, a zöld színt hiányolja legjobban a szemünk. A levéltónusokat igazán sokoldalúan lehet variálni, hiszen megunhatatlan lehetőségeket kínálnak.

A zsenge pisztáciazöld remek összhangot teremt a sötétebb levélzöldekkel.

A bézs, a drapp és az okkerbarna mellé érdemes nagy fényerejű, élénk világoszöldet választani.

A zöld mélyebb árnyalatai mellett szinte sziporkáznak a világos és óarany, valamint a narancssárga színváltozatok. Az összhatás mégsem lesz harsány, hiszen ezek a tónusok tökéletesen kiegészítik egymást, és sosem vesznek össze. Mivel a narancs a legdominánsabb mind közül, érdemes csak kis felületen, kiegészítő gyanánt megjeleníteni.

A tavasszal fakadó rügyek friss zöldje vibráló neonárnyalatban is felbukkanhat az öltözékben, ám ebben az esetben érdemes betonszürkét, feketét, vagy más semleges színt adagolni mellé, hogy ne lőjön túl a célon.

Tűzpiros télen? Igen!

A piros tüzes, szenvedélyes, uralkodó színtípus, ezért nem árt óvatosan adagolni a téli szettbe. Könnyen átfordulhat zavaróan tolakodóvá, ha nem szorítod keretek közé. Ezt úgy teheted meg a legegyszerűbben, ha a vibráló vörös mellé fehéret vagy feketét adagolsz.

Az élénkpiros lehetőleg egy vagy két ruhadarabon jelenjen meg, de visszaköszönhet valamely öltözékelem mintázatában is. Semleges tónusokkal megalapozott monokróm összeállításba ültetve a vörös élénksége hangsúlyt kap ugyan, de nem lesz émelyítően erős.

Bordó, a téli divatszínek örök klasszikusa

Ősszel és télen gyakran előkerülnek a bordós árnyalatok, melyekkel könnyedén fokozhatod a nőiességet és az eleganciát. A burgundi valamivel lilásabb, míg a bordóban jobban dominál a vörös. Mivel ezek rokonárnyalatok, akár együtt is megjelenhetnek az összeállításban, ám ez esetben fehérrel, bézzsel, szürkével vagy feketével tompíthatod a színkavalkádot.

A bordó mellett csodásan mutatnak a rozsdás őszi avarszínek, az okkersárgák és aranybarnák, ugyanakkor monokróm szettben sem unalmas ez a higgadt, nemes árnyalat. Ilyenkor érdemes eltérő anyagfelületekkel, textúrákkal izgalmasabbá varázsolni a megjelenést. A fényes és kötött anyagok remekül mutatnak együtt.

Ha már nemes tónusról van szó, tegyél mellé egy másik előkelőséget, a királykéket! Ebben a különleges színpárosításban a bordó legyen sötétebb, morózusabb, hogy felerősíthesse a királykék energikus, frissítő erejét.

Rozsdabarna

Nincs szebb összeállítás annál, mint amikor a tompább fényerejű rozsdabarna élénkebb narancsszínnel találkozik! Üdítő, mégsem harsány a végeredmény.

Fehér, bézs és világosbarna

Nem csak a tél folyamán, hanem egész évben divatosak voltak a krémes, lágy árnyalatok, és még jövő tavasszal is azok maradnak! A világos kapucsínó, krémtejszín, bézs, tejfehér és drapp árnyalatok igazán nőies összhangot teremtenek a pasztelles, üde tónusokkal. A világosbarna felerősítheti a rozsdás őszi színek erejét, egy-egy mintázatban biztos, hogy érdemes felbukkanniuk!

A fakó pisztáciazöld és a fehér kombinációja elképesztően friss hatást kelt, fiatalító erejükkel bátran lehet trükközni.

Az aranybarna és a tejfehér nyugodt hangulatot teremt, míg a világosbarna és okkersárga párosításával harsányság nélkül hozhatod létre a derűs, vidám színharmóniát.

Királykék: hűvös, de vidám

A színskála kék tartományába az egészen világos, lazúros vízkékektől kezdve a mély, morózus éjkékig sokféle tónus beletartozik. A királykék tényleg az uralkodója ennek a palettának, hiszen vibráló fényerejével és élénkségével afféle dominanciát élvez a kékek között.

 

Ugyanígy az öltözéken belül is átveszi a hatalmat, ezért érdemes sötétebb, vagy világosabb, semlegesebb árnyalatokkal kombinálni, melyek kiemelik, vagy épp tompítják erejét. A fehérrel, feketével, mély bordóval például tökéletes párost alkot, a bátrabbak pasztellzölddel is összeereszthetik.

Fukszia, a merész nők téli színe

A fukszia feltűnő, látványos, derűs, és roppant nőies. Az élénk és tompább tónusai egyaránt megtalálhatóak a téli divatkínálatban, pedig vibrálását, energikusságát tekintve, inkább a tavaszi-nyári időszakhoz passzol ez a szín.

 

Télen a meglepetés erejével hat, de aki kellően merész, nem csak a fekete és szürke monokróm szettek derítésére alkalmazhatja. Akár nagyobb felületen, egy kabáttal, blézerrel is bekerülhet az öltözékbe.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Cikkfotók: Edward Berthelot, Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés