A sikkes, nőies téli szettek összeállítása egyszerű alapdarabokból sem lehetetlen, csupán ügyesen kell trükközni, hogy ne legyen unalmas az összhatás. Négy stílusos variációt mutatunk.

hirdetés

A téli időszakban sokkal összetettebbé válnak a szettek. Ilyenkor a többség jellemzően a réteges öltözködés mellett dönt, hiszen odakint hideg van, bent pedig a fűtött szobában már soknak bizonyulhat a két-három pulóver, ami a fagyos napokon gyakran nélkülözhetetlen. A különböző vastag holmik összeboronálása nem egyszerű feladat, ha nem szeretnénk, hogy a praktikusság és a funkcionalitás a nőiesség rovására menjen.

Érdemes úgy hozzáállni a dologhoz, hogy a téli öltözködés nehézségei egyfajta lehetőséget kínálnak a személyes ízlés hangsúlyozására. Tény, hogy jobban át kell gondolni ilyenkor, mit mivel kombinálunk, azonban azt is látni kell, hogy minél többféle fazonnal trükközünk a szettben, annál izgalmasabb és stílusosabb lehet az eredmény. Tehát a hideg hónapok lehetőségeit célszerű az előnyükre fordítani, s előtérbe helyezni a nőies, egyedi külsőt. Mutatunk néhány sikkes összeállítást, amelyek rétegesek, mégis csinosak és abszolút ott rejlik bennük a kifinomult harmónia.

Nőies, csinos téli szettek alapdarabokból

Hosszú szoknya magas szárú csizmával

A téli szezon jolly joker darabjai a magas szárú csizmák. Noha egy ideig a háttérből nézték a bokafazonok térhódítását, az idei szezonban hatalmas lendülettel repültek vissza a népszerűségi listák élére. A csizmák a szimpla farmeres összeállításokkal is remekül mutatnak, azonban a nőies megjelenés érdekében talán érdemes egy kicsit elrugaszkodni a jól megszokott klasszikusoktól.

A hideg idő ellenére is be lehet vetni a csinos szoknyákat. A hosszú midi vagy maxi fazonokkal nem lehet mellényúlni, harisnyával és hosszú szárú csizmával kombinálva kellően melegek és komfortosak a téli időszakban. Nem kell túlgondolni a szettet, egy monokróm variáció határozottan nőies és elegáns kisugárzást eredményez, ráadásul még alakformáló hatással is bír.

Képek: Rachpoot/Bauer-Griffin/GC Images/Getty Images.

 

Magas derekú nadrág rövid pulcsival

A nőiesség és a vonzerő nem csupán a szoknyás szettek segítségével hangsúlyozható. Az elegáns, bővebb fazonú nadrágok alatt éppúgy elfér egy vastagabb harisnya, a megjelenés mégis rendkívül csinos és stílusos lesz. A magas derekú fazonokat célszerű rövidebb pulcsival vagy kardigánnal összeboronálni, így a legkarcsúbb terület kerül fókuszba. Téglalapalkat esetén érdemes ultramagas derékszabással varrott nadrágot választani, s inkább a mell alatti részt hangsúlyozni a szettel. Ugyanez a praktika almaalkatnál szintén bevethető, amennyiben nincs nagy felesleg a pocak környékén.

Az elegáns, könnyed nadráganyag és a vastag kötött felső találkozása cseppet sem slampos vagy zavaró, különösen akkor, ha ügyesen trükközöl a színekkel. Fontos, hogy a kabát is passzoljon az összképhez, ugyanis egy rosszul megválasztott felöltő teljesen le tudja rombolni az alapdarabokból álló, nőies outfit megjelenését.

Képek: Streetstyleshooters/Getty Images.

 

Hosszú kabát és hosszú szárú csizma kombinációja

Ha már szóba került a kabát, érdemes egy kicsit fejtegetni a benne rejlő lehetőségeket. A téli szettek összeállítása már csak azért sem egyszerű, mert a kabáthoz éppúgy hozzá kell igazítani az alapdarabokat. Márpedig kabátból általában nem lóg tizenöt különböző fazon és árnyalat a szekrényben, tehát az otthoni kínálat némileg megszabja a kereteket.

Amennyiben hosszú kabátot szeretnél viselni, a legjobb megoldás, ha hosszú szárú csizmával kombinálod. Hihetetlenül nőies és elegáns összképet teremt, amennyiben a csizma szára túllóg a kabát alján, hiszen ebben az esetben nincs erős kontraszt, az alul viselt ruházat nem villan ki, a megjelenés nem lesz pacuha, sokkal inkább rendezett és stílusos hatást kelt.

Képek: Jeremy Moeller/Getty Images.

 

Rövid kabát magas sarkú csizmával

A rövid kabátok esetében fontos, hogy pontosan meddig ér az adott fazon. Mielőtt beruháznál egy újabb darabra, mindenképpen vizsgáld meg alaposan az alkati adottságaidat, s ehhez mérten válaszd ki a megfelelő verziót. A rövid kabátokat célszerű magas derekú nadrágokkal összeboronálni úgy, hogy a pulóver ne lógjon ki a kabát alól.

A magas derékszabásnak köszönhetően a lábak hosszabbnak tűnnek majd, azonban tovább fokozhatod az előnyös alakformáló hatást, amennyiben magas sarkú csizmával egészíted ki a szettet. Ez az összeállítás egyszerű téli kulcsdarabokból épül fel, a lezser farmer és a vagány kabát mégis nőiesebb, elegánsabb színben tűnik fel a csizmának köszönhetően.

Képek: Christian Vierig/Getty Images.

 

Kiemelt kép: Streetstyleshooters/Getty Images.

Cikkfotók: Rachpoot/Bauer-Griffin/GC Images/Streetstyleshooters/Jeremy Moeller/Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés