A hideg időjárás beköszöntével a leginkább kedvelt kiegészítők a különböző anyagú, mintázatú sálak. A legtöbb nő számára azonban sokszor fejtörést okoz, hogy mégis hogyan kösse a nyakába úgy, hogy ne csússzon el, ne lógjon ki alóla a blúz, és még kényelmes is legyen. Ez azért is nehéz kérdés, mert manapság elképesztően divatosak a hatalmas méretű, már-már plédre hajazó pelerinsálak, valamint a körsálak, sőt, a jól megszokott egyszerű szabású darabok is. A különböző fazonú kiegészítőket számos módon lehetséges a nyakba kötni, pár trükkel pedig könnyedén elérhető, hogy garantáltan jól mutassanak.

hirdetés

 

Nem csupán a fazon lényeges, a sál anyaga is megnehezítheti a tökéletes viselési mód megtalálását. A selyemsálak hihetetlenül nőiesek, sikkesek, és akár a téli szetteket is megbolondíthatják. Ezek a darabok azonban hamar elcsúszkálnak a nyakban, ami igencsak zavaró tud lenni.

A legtöbb sálfajtát nem elég csak párszor a nyak köré tekerni, hiszen ettől könnyen kaotikus lehet az összkép. Ám akadnak olyan egyszerű megoldások az efféle problémákra, amelyek segítségével a kötött, horgolt és kendőszerű kiegészítők nem csak praktikus, hanem igazán nőies elemei lehetnek a hidegre szabott öltözéknek.

Így biztos, hogy stílusosan mutatnak majd a divatos sálak

A videóban látható lépések segítségével könnyedén a nyakba helyezhetők a sálak úgy, hogy nem csúszkálnak majd el, és nem kell őket rendszerint igazgatni, újrakötni.

 

Hosszúkás szabású sálak

A megszokott, átlagos szabással rendelkező darabok hosszúkás formájukkal megnehezítik a nyakba kötést. Sokszor mindkét végük ide-oda lóg, kibújik a kabát alól és elmozdul, aminek az a következménye, hogy egy röpke pillanat alatt ki tudnak csúszni a nyakunkból.

Az ilyen fazonú sálak esetén a kulcs abban rejlik, hogy a sálvégeket rögzíteni kell a már körbetekert részekhez. Ez a típus nagyon jól mutat nyitott, mély nyakkivágással tervezett kabátokkal, de zárt szabású darabokkal is könnyedén kombinálható. Felhelyezhető szimmetrikusan és féloldalasan is, az eredmény minden esetben hihetetlenül sikkes lesz.

A plédre hajazó pelerinsálak többféleképpen variálhatók

Hatalmas divattá vált manapság a plédméretű darabok viselése, népszerűségüknek köszönhetően pedig mindenféle színben és mintázatban kaphatók ezek a kedvelt fazonok. Egy ilyen darab kabát alatt, de akár kabáton kívül is hordható, mindenhogy elképesztően sikkes és csinos.

Ezek a típusú sálak a leghidegebb időben is védelmet nyújtanak a fagyos levegő ellen, hiszen roppant melegek és rengeteg anyag kerül velük a nyak köré, illetve a mellkasra. Ennek köszönhetően gyakorlatilag bármilyen kabátfazonnal viselhető kiegészítők. Mivel hatalmas kreációkról beszélünk, bárhogy kötjük meg, kissé rendezetlen hatást kelt, így egy lezserebb, lazább megjelenést kölcsönöz.

A csúszós selyemsálak

Ezek a típusok csúszkálnak el a legkönnyebben, ami elképesztően zavaró tud lenni egy jól megkomponált szett esetén. Az efféle kendősálakat ajánlatos zártabb nyakú kabátokkal viselni, hiszen a hideg ellen kevésbé nyújtanak védelmet, mint vastagabb, nagyobb méretű társaik.

Ha nem szeretnél az állandó igazgatással bajlódni, olyan sálviselési módot érdemes választani,  melyek esetén az anyagvégek rögzítve vannak. Ezzel garantáltan a helyén marad, és tökéletes külsőt eredményez.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés