Ezek a divatos fazonok igazi telitalálatnak bizonyulnak almaalkat esetén. A blogger úgy követi az aktuális trendeket, hogy a különféle darabokat maximálisan az alakjához igazítja.

hirdetés

Az átmeneti időszak nem könnyíti meg a csinos öltözködést, ugyanis a vastagabb, bővebb holmik már önmagukban könnyedén szélesíthetik az alakot. Amellett, hogy nem árt ügyesen trükközni a meleg rétegekkel, az alkati adottságokat is érdemes figyelembe venni, ugyanis egészen másként kell variálni a különböző kulcsdarabokat például almaalkat vagy homokóra-sziluett esetén.

Az átmeneti szezonban még nem tűnnek el a téli holmik a repertoárból, ám már a lengébb tavaszi cuccok is előkerülnek a szekrényből, ráadásul ilyenkor tombolnak a legújabb trendek is az üzletekben. A blogger zseniálisan építi be a divatos holmikat a ruhatárába úgy, hogy azok előnyösek legyenek számára.

Ezek a divatos fazonok almaalkat esetén éppúgy beválnak: csak előnyösen kell kombinálni őket

A blogger szuper, ámde nagyon egyszerű trükköket alkalmaz a hétköznapi szettek összeállításakor. Sokan azt gondolják, hogy a divat kizárólag a gazellaalkatú hölgyeknek szól, azonban a trendek abszolút személyre szabhatók, ezáltal az alkati adottságokhoz is simán hozzáigazíthatók. Minden a fazonok előnyös kombinációján múlik!

Almaalkat esetén a test középső része, avagy a törzs a legszélesebb, a derékvonal nem definiált, nem hangsúlyos. Éppen ezért meg kell találni azokat a területeket, amelyek kiemelésével elkerülhető, hogy tömbszerű hatást eredményezzenek a ruharétegek. A klasszikus hozzáállás szerint a homokóraformák a legnőiesebbek, azonban bármilyen alkati adottságokkal lehet valaki stílusos és vonzó, csupán tudni kell, hogy a vonalakhoz milyen fazonokat érdemes társítani.

A blogger nem szeretné eltakarni a szélesebb testtájékot, ezért ritkán visel bő felsőket. Bátran hordja a tapadósabb blúzokat, legtöbbször ultramagas derekú nadrágokkal kombinálja őket, ezáltal inkább a mell alatti területre helyezi a fókuszt.

Gyakran visel egyenes szabású, hosszú kabátokat, amelyek szépen nyújtják az alakot. Bár sokan attól tartanak, hogy ez a kabátfazon összetömöríti és szélesíti az alakot, hiszen elfedi a sziluettet, megfelelő hossz esetén sokkal inkább karcsúsítja a vonalakat.

Általában a lábaira tereli a hangsúlyt, a végtagjait optikailag hosszabbnak láttatja a fazonok segítségével, ami almaalkat esetén egy igazán klasszikus, jolly joker megoldás. A rövid kabátok éppúgy működnek ennél a testtípusnál, persze ebben az esetben nagyon oda kell figyelni a megfelelő nadrágfazon kiválasztására.

Az idei trendek abszolút az almaalkatú hölgyeknek kedveznek, ugyanis az egyenes szabású, illetve az enyhén répafazonú alsók nagyon előnyösek számukra. A stílusos blogger is gyakran választja ezeket a trendi fazonokat.

A maxi, illetve midi fazonú ruhák szintén roppant népszerűek idén, a blogger pedig nem is szorítja háttérbe a hosszú fazonokat. Imádja az egyenes szabású ruhákat, amelyek nem feszülnek, lágy esésükkel teszik nőiesebbé az alakot. Mivel a kontraszt a vékonyabb lábszárhoz kerül, ezért nem előnytelen, hanem kifejezetten csinos lesz az összkép.

Ha nem egyenes szabású ruhákat választ, akkor a mell alatt húzott, ráncolt verziókat részesíti előnyben. Almaalkat esetén fontos, hogy az anyagtöbblet, a ráncolás, a fodrok vagy egyéb díszítőelemek semmiképp ne a has területén helyezkedjenek el.

Habár sokan azt gondolják, hogy almaalkat esetén a nagyobb minták abszolút tiltólistásak, a blogger rendszerint bebizonyítja, hogy ez egyáltalán nem igaz. Bátran viseli a feltűnő leopárdmintát és a hatalmas kockás motívumokat is, a ruhák fazonja sokkal többet a nyom a latban. A megfelelő fazonpárosításokkal és vonalvezetésekkel remekül lehet ellensúlyozni a minták szélesítő hatását.

Kiemelt kép: casandra_who/Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés