A tavasz már az ajtón kopogtat, és a webshopokban is egyre több lengébb darabbal találkozhatsz. A sikkes átmeneti kabátok a kellemes séták ígéretével kecsegtetnek, amikor már nem kell vastag felső réteg ahhoz, hogy ne fagyjon meg az ember. Idén sokféle fazon közül válogathatsz, melyek új szintre emelik az egyszerűbb szetteket.

A hideg, borongós idő után jólesik a napos időjárás, és végre az átmeneti dzsekik, kabátok is előkerülhetnek. A vastag, nehéz felöltők után a könnyedebb darabok szinte felüdülésnek számítanak, pláne, ha vidám színben pompáznak.

Szerencsére a tavaszi trendek felkészültek a változékony időjárásra, így a vékonyabb steppelt dzsekitől az ingkabátig, minden fellelhető a kínálatban. Az sokféleképpen variálható ballonkabát sem maradhat ki a repertoárból, az örök klasszikus nélkül nincs átmeneti szezon.

A retró divatelemek továbbra is uralkodóak, így a kilencvenes évekre jellemző sportos fazonok nagyban meghatározzák majd a tavaszi trendeket. A nőies kreációk szintén megjelennek, hiszen a letisztult vonalvezetés sosem megy ki a divatból. A tervezők egyes kabátokat övvel láttak el, így a karcsúsító hatás jobban érvényesül.

Sikkes átmeneti kabátok, amelyek minden stílushoz passzolnak

A kora tavaszi divatot az egyenes szabású szövetkabátok, a vékony pufidzsekik és a nagymamás fazonú felöltők uralják. A sokoldalú kreációk jól passzolnak az elegáns szerelésekhez, ám a sportosabb darabokkal éppúgy megállják a helyüket. Az oversize őrület továbbra sem csitul, idén a vastagabb szövetből készült kabátkákon érhetjük tetten a túlméretezett részleteket.

 

Ha igazán retró életérzésre vágynál, akkor a kilencvenes évek sportos, cipzáras fazonjai közül válogass, amelyek pont úgy néznek ki, mint harminc-negyven évvel ezelőtt. A színek terén azonban itt is megfigyelhető pár újdonság: az elavult minták, árnyalatok helyett, a modern dizájnnal kerül előtérbe.

A divat a valódi tavaszias idő megérkezésével is tud újat mutatni, annak ellenére, hogy a jól bevált ballonkabát ismét előkapható a szekrényből, valamint a bőrhatású blézerek és a kockás ingkabátok sem tűnnek el a palettáról. A jól megválasztott blézerrel szintén nem lőhetsz mellé, idén érdemes kiegészítened egy hatalmas övvel.

Az ihletadó tavaszi kabátok közül válogattunk, ezek a fazonok az online kollekciókban úgyszintén meghatározóak! Ha szükséged van egy kis inspirációra, akkor lapozd végig a galériát!

 

Kiemelt kép: Christian Vierig / Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images.  

  • Megosztás:
hirdetés