A tavasz már az ajtón kopogtat, és a webshopokban is egyre több lengébb darabbal találkozhatsz. A sikkes átmeneti kabátok a kellemes séták ígéretével kecsegtetnek, amikor már nem kell vastag felső réteg ahhoz, hogy ne fagyjon meg az ember. Idén sokféle fazon közül válogathatsz, melyek új szintre emelik az egyszerűbb szetteket.

hirdetés

A hideg, borongós idő után jólesik a napos időjárás, és végre az átmeneti dzsekik, kabátok is előkerülhetnek. A vastag, nehéz felöltők után a könnyedebb darabok szinte felüdülésnek számítanak, pláne, ha vidám színben pompáznak.

Szerencsére a tavaszi trendek felkészültek a változékony időjárásra, így a vékonyabb steppelt dzsekitől az ingkabátig, minden fellelhető a kínálatban. Az sokféleképpen variálható ballonkabát sem maradhat ki a repertoárból, az örök klasszikus nélkül nincs átmeneti szezon.

A retró divatelemek továbbra is uralkodóak, így a kilencvenes évekre jellemző sportos fazonok nagyban meghatározzák majd a tavaszi trendeket. A nőies kreációk szintén megjelennek, hiszen a letisztult vonalvezetés sosem megy ki a divatból. A tervezők egyes kabátokat övvel láttak el, így a karcsúsító hatás jobban érvényesül.

Sikkes átmeneti kabátok, amelyek minden stílushoz passzolnak

A kora tavaszi divatot az egyenes szabású szövetkabátok, a vékony pufidzsekik és a nagymamás fazonú felöltők uralják. A sokoldalú kreációk jól passzolnak az elegáns szerelésekhez, ám a sportosabb darabokkal éppúgy megállják a helyüket. Az oversize őrület továbbra sem csitul, idén a vastagabb szövetből készült kabátkákon érhetjük tetten a túlméretezett részleteket.

 

Ha igazán retró életérzésre vágynál, akkor a kilencvenes évek sportos, cipzáras fazonjai közül válogass, amelyek pont úgy néznek ki, mint harminc-negyven évvel ezelőtt. A színek terén azonban itt is megfigyelhető pár újdonság: az elavult minták, árnyalatok helyett, a modern dizájnnal kerül előtérbe.

A divat a valódi tavaszias idő megérkezésével is tud újat mutatni, annak ellenére, hogy a jól bevált ballonkabát ismét előkapható a szekrényből, valamint a bőrhatású blézerek és a kockás ingkabátok sem tűnnek el a palettáról. A jól megválasztott blézerrel szintén nem lőhetsz mellé, idén érdemes kiegészítened egy hatalmas övvel.

Az ihletadó tavaszi kabátok közül válogattunk, ezek a fazonok az online kollekciókban úgyszintén meghatározóak! Ha szükséged van egy kis inspirációra, akkor lapozd végig a galériát!

 

Kiemelt kép: Christian Vierig / Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images.  

  • Megosztás:
hirdetés