A kertésznadrág és az overall régi mumusa a kerekded idomokkal rendelkező nőknek, hiszen egy-két szabás tényleg tömbösíti az alakot, illetve kiadja a fenékre, combra rakódott felesleget. A túl bő fazonok sem szerencsések, mert összenyomják a test vonalát, különösen, ha alacsonyabb termetről van szó. Ám nem kell végleg lemondani a divatos darabokról, mert egyes verzióik csodásan formálják a vonalakat, sőt, optikailag karcsúsítják a sziluettet. Két szupernőies kreációt mutatunk, teltkarcsú hölgyeményen!

hirdetés

Bár az influenszerek többnyire jobban élvezik a napi szettjüket bemutató harmincnapos kihívásokat, mint maguk a szemlélők, azért érdemes néha felfigyelni a választásaikra, hiszen lehet, hogy olyat mutatnak, amit korábban eszünkbe sem jutott volna felvenni, nehogy feszengés legyen a vége.

Még mindig keringenek olyan idejétmúlt aranyszabályok a divatban, melyek óvva intik a teltkarcsú nőket bizonyos ruhadaraboktól, ám nem árt felülvizsgálni őket, hiszen amikor a többségüket kinyilatkozták a stylistok és divatszakemberek, akkor még nem volt ilyen széles a fazonkínálat.

Kertésznadrág és overall széles csípőn: 2 alaknyújtó fazon, ami irtó nőies

A kantáros nadrág régen a kismamanadrág elnevezést is viselte, hiszen a gömbölyödő has is belefért az akkori fazonokba. A legtöbb ilyen nadrág lezser volt, vagy éppen túl szűk, ami az alacsony derékszabásnak köszönhetően a nagyobb fenékméretre és a vállvonalnál szélesebb csípőre egyaránt kegyetlenül felhívta a figyelmet.

Előnytelen fazonok a múltból.

 

Nem csak előnytelenül tagolta az alakot, hanem az arányokat is feltűnően eltolta: a csípőszabással igencsak elvett a lábak hosszából, így a bővebb szárak optikailag rövidítették a virgácsokat.

A kezeslábas, vagyis a klasszikus overall szintén sokáig nem tartozott a teltebb alkatú hölgyek kedvencei közé. Ott volt buggyos, ahol nem kellett volna, míg a popsinál olyan hatást keltett, mintha pelenkát viselne az ember. Szerencsére ez már nagyon rég volt, azóta sokat bővült a konfekciódivat fazonkínálata. Napjainkig rengeteg változáson és finomításon esett át a kertésznadrág és az overall.

Az első szabás előnye, hogy nem trottyos nadrágrésszel és bő kialakítással akarja elfedni a felesleget. Sokkal inkább az alakformálásra fektet hangsúlyt. A karcsúsított derékpasszt magasra helyezték, ezáltal a kantáros felsőrész derékcsúcsig szűkül, majd a nadrágfazon egyenletesen bővül, A-vonalban.

A hetvenes évek hangulatát idézi meg ez a megoldás, mégis csinosabb formában: a cipzár hosszanti vonala függőlegesen vezeti a tekintetet, ezáltal nyújtja az alakot, míg a comb vonalát követve enyhén bővülő szárak slankítják a csípőt. A magasított derékszabás karcsúsítja a vonalakat, és előnyösen tagolja a testet. Csodás homokóra-arányokat formál!

A második kreáció egy rém egyszerű, fekete overall, ami egyenes vonalával és karcsúsított derékmegoldásával nyújtja és keskenyíti a sziluettet. Előnyös, hogy a hasnál nem feszül az anyag, de a megkötő szépen tagolja az alakot. A hosszú cipzár optikailag megnyújtja a vonalakat, és a rejtett zseb sem zavar be a képbe. Mind a varrás, mind a húzózár hozzájárul a pozitív alakformáló hatáshoz.

Kiemelt kép: Matthew Sperzel/Getty Images.

Cikkfotók: Kirstin Sinclair, Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés