Az alma alak nőiességét a gömbölyded idomok fokozzák, ám kritikus testterületei a derék, a has, és a csípő. Stylist mutatja meg azokat az egyszerű öltözködési trükköket, amelyektől tagoltabb és karcsúbb lesz a test vonala.

hirdetés

A testalkat olyan adottság, amin nem tudunk változtatni, csupán a kilók száma felett lehet befolyásunk. A testarányok ugyanis egyénfüggőek, ám általános jellemzők alapján bizonyos típusokba sorolhatók.

Az alma alak sajátossága, hogy gömbölyded, kerek vonalakkal rendelkezik, a súlyelosztása viszont – a homokórával ellentétben – meglehetősen aránytalan. A plusz kilók inkább a felsőtestre rakódnak, jellemzően a has, derék és felkar tájékára. A derékvonal hangsúlytalanságát azonban jól ellensúlyozzák a dús keblek, melyek nagyobb figyelmet érdemelnek az öltözködés során.

Az alma alak igenis csinos! – Így emeld ki az előnyeit!

Az alma alkatúaknak kerülnie kell a zsák fazonú, túlságosan zárt felsőket, mert ezek tömbösíthetik a test vonalát. A dekoltázsnál érdemes az arany középutat követni, ami kiemeli a szép melleket, viszont messze áll a közönségestől. A karcsú bokát és a formás lábakat szintén ajánlott megmutatni, míg a has környékén nem árt trükközni.

 

A bővebb szabású blúzok és pólók előnyösek ugyan, de nem a sátorfazon a cél. Hiszen a felsőtest tagolását leginkább derékkarcsúsító fortélyokkal lehet elérni. A népszerű stylist, Giedre Kavaliunaite remek tippeket ad alaknyújtó, nőies szettek kialakításához, melyek optikailag keskenyítik a derék vonalát, és szépen kihangsúlyozzák az alma testalkat előnyeit.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés