A nőies öltözködési stílust nem a ruhaméret szabja meg, a divat rég leszámolt az efféle sztereotípiákkal. Ezek a csinos nyári fazonok tökéletesen mutatnak teltkarcsú alakon.

hirdetés

A nők zöme hajlamos azt gondolni, hogy a divatkínálatban fellelhető csinos nyári fazonok kizárólag S-es és M-es méretben mutatnak jól, legalábbis nőies, teltkarcsú alakon nem a legelőnyösebbek, inkább a vékonyabb, kisebb mellű, darázsderekú hölgyek számára kedvezők. Ez azonban nem igaz, és a nőies stílust kedvelő blogger, Ryanne Janca sikkes öltözékeivel tökéletesen rácáfol erre az általánosító kijelentésre.

Nincs olyan testalkat, amelynek minden fazon maradéktalanul jól áll, akár karcsúbb, akár teltebb, szögletesebb vagy kerekebb sziluettről van szó. Éppen ezért nem lehet azt mondani, hogy a kisebb ruhaméretet viselő nőknek bármi jól áll, hiszen ez főként a testarányokon múlik.

A mid-size, vagyis középméretű Ryanne 165 centiméter magas és XL-es ruhákat hord, követőinek pedig azt szeretné bebizonyítani, hogy a nőies, sikkes öltözködésnek sem a kínálat, sem a ruhaméret nem szab gátat. Rengeteg csinos nyári darab akad XL-es változatban, melyek előnyösen mutatnak has- és deréktájékon kissé teltebb alakján.

Divatos, csinos nyári fazonok nőies, teltkarcsú alakon

A nők többsége az átlagos, mid-size méretkategóriába sorolható a testalkati adottságai, méretei alapján. Ez a vonal a kis és a pluszos méretsáv között helyezkedik el, tehát a nagy átlag méretigényeinek felel meg. M-estől XL-esig terjed a középméret, Ryanne főként L-es és XL-es ruhadarabokat visel.

Ruhatárában nincsenek olyan fazonok, melyek ne lennének megtalálhatók bármelyik fast fashion üzletben, de az angol használt ruhákat árusító turkálók is zömében mid-size méretű holmikkal vannak tele.

Ma már abból él, hogy a számára hasznosnak talált ruhaneműket és kiegészítőket árusítja online. Saját magán mutatja be, mennyire széles a kínálat, és bizony eloszlatja azt a tévhitet, hogy XL-es méretben nem lehet nőies nyári fazonokat találni, melyek teltkarcsú alakon éppúgy csinosan mutatnak.

Jó érzékkel állítja össze a mindennapi és az irodai szetteket, nemcsak a vásárláshoz, hanem a stílusos megjelenés kialakításához és a fazonválasztáshoz is remek tippeket ad videóival.

Számos fürdőruhát felpróbál és bemutat, hogy megkönnyítse a hasonló testalkatú nők vásárlását, ugyanakkor ahhoz is inspirációt nyújt, milyen egyszerű, de nagyszerű összeállítások születhetnek szimpla alapdarabokból.

Leginkább olyan szettekre fektet hangsúlyt, melyek kihangsúlyozzák, valamint optikailag karcsúsítják a derékvonalat, emellett kényelmes, mégis nőies viseletnek bizonyulnak.

Anyaként jól tudja, hogy a legtöbb nőnek nincs sok ideje az öltözködésével foglalkozni, legtöbbször praktikus darabokra esik a választásuk, ám ez nem zárja ki teljesen a csinos, sikkes megjelenés lehetőségét.

Öltözködési tippjeiből rengeteg inspirációt lehet meríteni, és bár nem egyedülálló, nem különleges a stílusa, a csinos, mindennapi megjelenéshez tökéletes alapsémákkal szolgál.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés