Télen a szoknyák, ruhák legtöbbször háttérbe szorulnak, és inkább a bélelt farmerek, kötött pulóverek kerülnek előtérbe. Ám a megfelelő ruhadarabok segítségével a hűvös hónapokban is az öltözék részét képezhetik a legnőiesebb darabok!

hirdetés

A hideg időjárás miatt télen még azok a nők is inkább a jól bevált nadrág után nyúlnak, akik alapvetően inkább a szoknyákat preferálják. Ennek praktikussági okai vannak, hiszen senki sem szeretne megfázni a reggeli mínuszokban. Ám a tél nem jelenti azt, hogy félre kell söpörnünk a nőies megjelenést, és kizárólag oversize pulóverekben kell rejtőzködnünk.

Szerencsénkre már számos nőies kabátfazonnal találkozhatunk, és olyan szoknyákat is szép számmal találhatunk az üzletek polcain, melyek remekül bírják a rétegezést. A legnagyobb hátrányuk mégis az, hogy a legtöbb sikkes ruhadarab nem rendelkezik megfelelő béléssel, így nem feltétlenül minősülnek a legpraktikusabb viseletnek télen. Jól felépített aláöltözéssel kiküszöbölhető a probléma, és ami a legjobb, hogy az ember lánya nem fog túlméretezett Michelin babának tűnni!

A szoknyák télen sem hiányozhatnak a ruhatárból: a kulcsszó a rétegezés

A réteges öltözködés már régen nem azt jelenti, amit kislánykorunkban hittünk róla. A megfelelő darabokkal könnyedén elkerülhető a kitömött hatás, és közben a sikkes fazonoknak köszönhetően még a divatnak is hódolhatunk. Ebben a kavalkádban jól megférnek a rövidebb szoknyák is, amelyek könnyedén variálhatóak, és a hosszabb kabátoknak köszönhetően télen is hordhatóak.

A divatblogger termoharisnyával kezdi a rétegezést, ez nálunk is sok üzletben megtalálható, így érdemes legalább egyet beszerezni belőle. Erre jön a plusz harisnya, felülre pedig a vékony anyagból készült kötött felső. Az alapdarabok után következhetnek az ingek, pulóverek és természetesen a szett éke, a szoknya. A csizmával szintén tudsz variálni, hiszen a hosszabb szárú lábbelik jobban védenek, és a megfelelő kabát segítségével szinte esélye sem marad a szélnek, hogy beszaladjon a ruhahalmok alá.

A titok nyitja a nőies szabásvonalakban rejlik, hiszen ezek kihangsúlyozzák, nyújtják az alkatot, így még az egymásra pakolt rétegek sem fognak túlságosan pufi hatást kelteni. A vastagabb anyagból készült pulóverek is bekerülhetnek a ruhatárba, ám érdemes derékhangsúlyos szoknyákkal kombinálni őket, így szépen kiemelik majd a nőies idomokat.

 

A videó készítője profin pakolja egymásra a ruhadarabokat, és még három réteg után sem tűnik tömöttnek az összhatás. Ezek a remekül bevethető praktikák jól fognak jönni a zimankóban!

Kiemelt kép: Jeremy Moeller / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés