A divat idei mottója a sokoldalúság, ami a kollekciókban egyértelműen megmutatkozik. A tavaszi-nyári választék az életvidám, telt tónusokat és a mindenhez passzoló, semleges árnyalatokat egyaránt felvonultatja, így mindenki kedvére csemegézhet a színes darabok tengeréből. Egy csokorba gyűjtöttük a szezon kedvenceit!

hirdetés

Már az év színével, a vérpezsdítő Viva Magentával is bizakodó, pozitív rezgéseket küldött felénk a divat, sőt, télen sem hagyott minket élénk árnyalatok nélkül, ám a virágszirmokat bontogató és rügyfakasztó kikelettel együtt az üzletek színpalettája is új életre kelt, szinte ontja magából a derűs és üde árnyalatokat.

Ám a színes tavaszi darabok mellett a visszafogottságot tükröző semleges, illetve a nyugalmat árasztó természetes tónusok sem merültek feledésbe, a divatmárkák tapasztalatai szerint éppúgy népszerűek, mint korábban. A szezonális ruhatár felépítésekor leginkább a sokoldalúságukra lehet támaszkodni, mivel a kirobbanóan vibráló, valamint a légies pasztellszínekkel egyaránt jól összeférnek.

Színes késő tavaszi darabok árakkal: a zöld, a fukszia és a kék is a kedvencek között van idén

Idén rengeteg színárnyalat felkerült a népszerűségi listára, ám csakúgy, mint a fazonok terén, a színek tekintetében is érdemes az egyéni ízlést és sajátosságokat figyelembe venni. Mindenkinek más tónusok állnak jól, ugyanakkor az sem lényegtelen, hogy egy-egy árnyalathoz hogyan viszonyul az ember. A legtöbbünknek van egy erőszíne, amitől magabiztosabbnak, határozottabbnak érezzük magunkat, és amikor azt viseljük, szinte kivirulunk. Ez nem csak egy élénk, vibráló színtónus lehet, sokakat például a lazúrosabb, visszafogottabb változatok ejtenek rabul.

Abban azonban biztosak lehetünk, hogy az erőszínünk rokonárnyalatai hasonló hatást váltanak ki belőlünk, így érdemes azokat is belecsempészni a tavaszi-nyári ruhatárba.

 

A színes tavaszi darabok skálája szinte végeláthatatlan idén, ezért a Van Graaf segített nekünk azzal, hogy megsúgta, melyek a legkedveltebb koloritok a vásárlók körében. A fiatalabb korosztály merészebben válogat az élénk tónusok közül, és bátrabban is párosítja azokat, az idősebbek pedig sokkal inkább a lágyabb összhangra törekednek, ám ez nem jelenti azt, hogy kizárólag a semleges tónusok keltenék fel a figyelmüket. Sokan választanak ilyenkor üde pasztelles árnyalatokat, de a fekete és a fehér sem esett ki a pikszisből, sőt, idén egyre népszerűbbek a klasszikus irányzatok fellángolásával.

Míg a sárga világosabb változatai most ritkábban fordulnak elő a kollekciókban a korábbi időszakokhoz képest, a tüzes, narancsos, illetve a vörös tónusok jobban előtérbe kerülnek. A nyári színes darabok táborában erős vonalat képvisel a kék színskálája, emellett a magenta, a fukszia és a rózsaszín árnyalatok a legkedveltebbek. Erre, mondjuk, a fellobbanó Barbicore trend erősen rásegített, és sok divatszakértő szerint a közelgő élő szereplős Barbie-film is rengeteg inspirációval szolgál majd a pinkimádat életben tartásához.

Kiemelt képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés