Ezek a sikkes, légies tavaszi ruhák tökéletes választások lehetnek telt alakra, kiemelik a nőies vonalakat és előnyösen formálják a sziluettet. Abszolút feldobják a mindennapi megjelenést!

hirdetés

Csinos tavaszi ruhák telt alakra

Most, hogy itt a jó idő, érdemes egy kicsit felfrissíteni a ruhatárat és vidám színekkel, légies anyagokkal megbolondítani a mindennapi öltözékeket. Bár sokféleképpen lehet kombinálni a csinos holmikat, az egybeszabott ruhák azonban egy pillanat alatt megoldják a teljes szett összeállításának problémáját. Elég egyetlen darab, s máris kész a sikkes, nőies összhatás, nem kell pepecselni azzal, hogy a színek és a fazonok kellőképpen passzoljanak egymáshoz.

Az egyberuhák célja tehát abszolút a letisztult, ízléses stílus megteremtése. Ami egy kis nehézséget jelenthet a válogatásnál, hogy az üzletek kínálatában rengeteg különböző hosszúságú és szabásvonalú verzió található. Így nem árt tisztában lenni azzal, hogy bizonyos alkati adottságok esetén melyik az, amelyik igazán előnyösen mutat.

Szétnéztünk a boltok kínálatában, és a legstílusosabb, legcsinosabb ruhák közül válogattunk, melyek csodásan mutatnak telt alakon.

 

Telt alakra célszerű olyan ruhát választani, amely kiemeli a karcsú területeket, miközben kellőképpen kényelmes és légies érzetet kölcsönöz, így a feszengés abszolút elkerülhető a nap folyamán. A karcsúsított derékvarrással vagy övvel ellátott darabok például kifejezetten nőiessé formálják az alakot, de egy finom V kivágás vagy egy lengébb, buggyosan szabott ujjrész, netán válltömés is nőies, vonzó összképet eredményez.

A tavaszi szezon egyértelműen a vibráló színek és a látványos minták időszaka. A ruhavásárláskor azt kell szem előtt tartani, hogy nem mindegy, milyen árnyalatot választ az ember lánya, ahogy a minták mérete és elhelyezkedése szintén befolyásolja az alakformáló hatást. A függőleges csíkos mintázat értelemszerűen nyújtja az alakot optikailag, így a csíkos, egyenes szabású vagy derékban szabott ingruhák megfelelőek lehetnek a finom, nőies alakhangsúly szempontjából.

Bár a nagyobb mintázatok könnyebben széthúzhatják a sziluettet, sötét színű alapon elhelyezve, megfelelő szabás mellett – vízszintes fodrok mellőzésével – nem feltétlenül mutatják szélesebbnek az alakot. A virágmotívumok nagyot futnak idén, ám célszerű az apróbban mintázott darabok felé hajlani, melyek kicsit sem rombolják le a csinos, nőies vonalakat. Viszont a túlságosan kaotikus, nagyon apró motívumok sem mindig szerencsések, mert sokkal tömörebbnek láttatják az idomokat.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés