A párizsi haute couture divathét nem a szokványos ruhadarabokról szól, így érthető, hogy az eseményen részt vevő sztárok is igyekeztek megütni a high fashion mércéjét. A díszvendégek közül sokan extrém öltözékekben, illetve elegáns vagy dögös összeállításban jelentek meg.

hirdetés

A divathét minden alkalommal óriási szervezést és háttérmunkát igényel, a csillogás mögött, mint egy hangyaboly, úgy működik a divatvilág gépezete. A haute couture remekműveknek szentelt divatbemutatók ugyan már lezajlottak, de még mindig érezhető a katarzis elsöprő hulláma, amit egy-egy show hagyott maga után.

A párizsi couture divathét nem csupán egy fontos esemény, hanem a tehetség, a kreativitás és az önkifejezés ünnepe, amelyben az extravagáns és a művészi stíluselemek egyaránt helyet kapnak. A látványossághoz az is hozzátartozik, hogy hemzsegnek a sztárok, népszerű influenszerek, modellek, divatszakemberek és fotósok a helyszínen, szinte minden divatház díszvendégei között szerepelnek hírességek.

Az sem ritka, hogy a meghívást élvező színésznőket, énekesnőket és modelleket az őket vendégül látó márka szponzorálja a legújabb kollekció sikergyanús darabjaival, de sokan a show hangulatához választanak ruhát, sőt, minden bemutatóra más-más öltözékben érkeznek.

 

Ez most sem történt másként, így nemcsak a kifutón felvonultatott couture kreációk, hanem a vendégseregben felbukkanó extrém és elegáns szettek is hozzájárultak a pazar látványhoz.

Ilyen szettekben vonultak be a sztárok a párizsi divathét bemutatóira

Kylie Jenner olykor a kifutón, olykor a nézők soraiban tűnik fel egy-egy divathéten, ezúttal a Schiaparelli és a Jean Paul Gaultier meghívásának tett eleget, így az említett márkák legújabb darabjaiban állt a fotósok elé.

Doja Cat most sem hagyta otthon az extrém stílusát és humorát, igazán emlékezetes szettekben mutatkozott. A Viktor & Rolf couture bemutatójára, mondhatni, még egy szolidabb szerelésben érkezett, a sminkjét azonban nemcsak napszemüveggel, hanem műszempillából rögtönzött szemöldökkel, bajuszkával és kecskeszakállal egészítette ki. A Valentino show-ján talpig feketében bukkant fel, köpenye alatt csak egy melltartót és miniszoknyát viselt.

A Schiaparelli show-ja mindig nagyon látványos és merész, így az énekesnő-rapper igencsak kitett magáért, hogy a divatházhoz méltó megjelenésével vonzza a figyelmet a sztárokat felvonultató első széksorra. 30 ezer kézzel felvitt Swarovski kristály borította a testét, amit egy komplett csapat applikált fel rá cirka 5 óra alatt. Mivel tavaly aranyra festve libbent be a divathét helyszínére, ezen már meg sem lepődünk.

Coco Rocha a kifutón és a vendégek soraiban felváltva tiszteletét tette, az Armani Privé bemutatóján egy igazán ütős fekete-fehér szettben jelent meg a modell.

Sadie Sink egy roppant csinos és elegáns Chanel összeállításban érkezett a francia divatház couture show-jára, Deva Cassel pedig a Dior bemutatójára kapott meghívást, melyen egy visszafogott, csipkés fekete öltözékben tette tiszteletét.

A képgalériában további szetteket láthatsz, amiket a sztárok viseltek a párizsi divathét alkalmából.

Kiemelt képek: Pascal Le Segretain/Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés