A piros irtó dögös árnyalat, ám egy ilyen feltűnő ruha viselése megkövetel néhány finom, apró szabályt. Egy hajszálon múlhat, hogy túlzóvá váljon az összkép, s bár a figyelem minden nőnek jólesik, a harsány, tolakodó öltözék nem jó értelemben vonzza a tekintetet. Ezek a híres nők tudják, hogyan lehet kihozni a maximumot a vadító árnyalatból, mégsem esnek át a ló túloldalára.

hirdetés

A híres nők megjelenéséről általában rengeteg fotó és felvétel készül, így bármilyen oda nem illő apró részlet, ami diszharmóniát kelt a szettben, azonnal megörökítésre kerül. Éppen ezért, magabiztosságuk érdekében, a fontosabb események alkalmával stylistok segítségére támaszkodnak, hogy a lehető legjobbat hozzák ki egy-egy összeállításból.

A vörös klasszikus árnyalat, ami bekerülhet nőies, vagány és elegáns öltözékbe is, ám nagyon nem mindegy, milyen arányban és formában. Ebben az esetben gyakran kérik ki szakember véleményét a sztárok, nehogy a domináns árnyalat olcsó hatású vagy harsány irányba vigye el az elegáns ruhát.

A piros darabok, bár roppant nőiesek, vékony jégen táncolnak az elegáns és a közönséges stílus határán, olykor egy hajszálon múlik a túlzó megjelenés. Bármennyire is szexi és dögös árnyalat, pillanatok alatt zavaróvá válhat, így nem árt óvatosan bánni vele. Ugyanakkor, ha megvan az egyensúly, a vörös színfoltokkal megbolondított öltözék garantáltan begyűjti a bókokat. Ezektől a hírességektől azt is ellesheted, hogyan lehet nőies és elegáns stílusban viselni ezt a szenvedélyes tónust.

 

Eva Longoria simán bevállalja, hogy a teljes szettet piros holmikból boronálja össze, ám ilyenkor a sminkje, valamint a kiegészítői is a natúr, visszafogott vonalat képviselik. Egyesek csupán a ruhák mellé párosított darabokba csempésznek egy kis dögös vöröset, míg mások a színek harmonizálásával keltenek kifinomult, elegáns hatást.

 

Egy piros ruha viselése áldás és átok is lehet

A piros szín jóformán mindenkinek jól áll, bőrtónustól és hajszíntől függetlenül, ám ennek ellenére egy nagyon cseles árnyalat. Pillanatok alatt a társaság középpontjává válhat valaki, ha vörösben jelenik meg, ami sokszor inkább negatív élményként csapódik. Nem szabad elfelejteni, hogy ez egy domináns, uralkodó szín, amire nagy eséllyel mindenki felfigyel. Bármilyen eseményről legyen szó, akár a szimpla hétköznapokon is igaz az, hogy óvatosan kell adagolni a dögös vörös holmikat a szerelésbe.

Esküvőn például kifejezetten tiltólistás a piros ruhadarabok viselése, ha vendégként érkezik valaki a ceremóniára. Bár már sokan nem tartják a menyecskeruhára vonatkozó szokásokat, eredetileg a menyasszony öltözik át ebbe a vadító, szexi árnyalatba. Bármi is a terv a lagziban, a piros szín egyértelműen kerülendő a ruhaválasztáskor. Főként azért, mert nem szerencsés elvonni a menyasszonyról a figyelmet.

A piros árnyalatú ruhadarabok tükrözhetnek magabiztosságot, határozottságot, ugyanakkor szexi hatást is kelthetnek, ami bizonyos helyzetekben kellemetlenséget okozhat. Állásinterjún, valamint a munkahelyen mindenképpen érdemes átgondolni, hogy megéri-e bevetni a dögös vörös szetteket. A túlzó összeállítások törtetőnek, figyelemre éhes személynek mutathatják a viselőjüket. Finoman adagolva azonban bármikor, bárhol belefér ez a közkedvelt árnyalat.

Kiemelt kép: Jon Kopaloff/FilmMagic/Getty Images.

Kép a cikkben: Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés