Az idei sminkdivat két alappillére a visszafogott árnyalatok és a feltűnő színek trendje. Most egyszerre van jelen a természetesség és a nyolcvanas évekre jellemző elnagyolt technika. Ha inkább a finomabb vonalakat, tónusokat kedveled, akkor érdemes kipróbálni a francia nők kedvenceit, hiszen ebben a formában még a piros rúzs sem túlzás.

hirdetés

Hosszú idő után végre változott a sminkdivat, így egy időre biztosan elköszönhetünk a kontúrpalettáktól és a sötét, füstös szemfestéstől. Ismét előtérbe került a bőr természetes textúrája, már nem cél a több réteg alapozó felvitele. Ez az irányvonal egyrészt sokkal egyszerűbbé teszi a készülődést, másrészt pedig végre leszámol a maszkszerű, művi hatással.

A leheletnyi smink másik előnye, hogy könnyebben lélegzik a bőr, mintha több réteg vakolat fedné. Ettől ragyogóbbá, üdébbé válik a megjelenés. Az új trendnek már most rengeteg követője akad, emellett manapság a divatfotózásokon sem érzik szükségét az eltúlzott makeupnak. A frissesség szempontjából sokkal nagyobb hangsúly kerül a bőrápolásra, ami megtámogatja a natúr, leheletfinom sminkek viselését.

A natúr sminkdivat a francia nők kedvence: ezekkel a termékekkel készítheted el a legkönnyebben

A francia nők smink terén is az egyszerűséget kedvelik. Az öltözködésüket sem bonyolítják túl, kedvenceik a minden alkalomra ideális, könnyen kombinálható darabok, melyek elegánsak és időtállók. Ehhez a nőies, mégis lezser stílushoz remekül passzol a natúr sminkdivat. A legtöbb makeup elkészítéséhez csupán pár termékre van szükség.

A hölgyek egyik kedvenc sminkterméke a piros rúzs. Legtöbbször ez adja meg a makeup hangulatát, és ehhez igazítják az egész kinézetet. A kiválasztása nem egyszerű, de érdemes rá időt szánni. A tökéletes árnyalat teljesen más megvilágításba helyezi az arcot. Érdemes olyan tónust felvinni az ajkakra, melyben vannak kék pigmentek, ettől kicsit fehérebbnek tűnnek a fogak.

A franciás natúr sminket roppant egyszerű elkészíteni: elsőként vigyél fel egy kevés alapozót vagy púdert, majd finoman hangsúlyozd a szemöldököd. Kerülhet egy kevés highlighter a kiemelkedő arcterületekre, végül piros rúzzsal fejezd be a folyamatot.

A spanyol Elle magazin tavaszi összeállítása sok inspirációt nyújthat a sminkeléshez, a visszafogottabb, franciás vonal is erősen felfedezhető a képeken. Ezek a sminkek néhány termékkel könnyedén összedobhatók, a kínálatból választottunk néhány csodás alapkelléket.

A képen látható sminkek számok szerint: 1. MAC Cream Colour Base Pearl 7700 forint, 2. Chanel ROUGE ALLURE, 837 – ROUGE SPECTACULAIRE, Chanel.com, 3. PUPA True Eyebrow Pencil 2990 forint.

 

A visszafogottabb árnyalatok kedvelői imádni fogják ezt a lágy, romantikus lookot, ami remekül passzol az évszakhoz. Az arccsontot itt pirosítóval hangsúlyozd, fesd ki a pillákat, majd jöhet egy rózsaszínes szájfény. Választhatsz helyette rúzst is, de a matt textúrát most inkább hagyd ki.

A képen látható sminkek számok szerint: 1.L’Oréal Paris Telescopic hosszabbító és dúsító szempillaspirál, Notino, 5750 forint, 2. MAC SHEERTONE BLUSH, Blushbaby, 7700 forint, 3. Dior Backstage, Dior Addict Lip Tattoo, 321 Natural Rose, Douglas, 12 990 forint.

 

Ha inkább a szemeidet hangsúlyoznád, arra is szuper példával szolgálhatunk. Ehhez a sminkhez natúr árnyalatokból álló palettára lesz szükséged. Egy barnás tónust oszlass el a mozgó szemhéjon, majd emeld ki a pillákat. Utolsó lépésként színtelen szájfénnyel koronázd meg a sminket.

A képen látható sminkek számok szerint: 1. MAC EYE SHADOW X 9: AMBER TIMES NINE, 13 000 forint, 2. Dior Addict Lip Maximizer Serum, Douglas, 14 490 forint, 3. MAC Haute & Naughty Lash, 8800 forint.

 

A nyolcvanas évek feltűnő színhasználata szintén a sminkdivat kedvence idén, de ezzel sem kell feltétlenül túlzásba esni. Egy visszafogott zöld árnyalat például remek választás lehet. Mivel a szemsmink ebben az esetben igazán feltűnő, ezért az ajkakat nem kell különösebben kiemelni. Kevés pirosító kerülhet az orcára, illetve szájfény az ajkakra.

A képen látható sminkek számok szerint: 1. MAC Blue/Green X6 Palette, 13 800 forint, 2. Chanel, BLUSH LUMIÈRE, PÊCHE ROSÉE, Chanel.com, 3. MAC Up For Everything Lash Mascara, 8800 forint.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

Képek a cikkben: Javier López / Elle Spain. 

  • Megosztás:
hirdetés