Az oversize trend uralma nem csak a túlméretezett, lezser szabások megjelenésében, hanem a bő fazonok kombinálásában is erősen megmutatkozik az őszi-téli időszakban.

hirdetés

Az oversize trend felerősödése kezd egyértelművé válni, hiszen az új kollekciók által felvonultatott lenge, bő fazonok mellett a hatalmas táskák és sálak szintén felbukkannak a frissülő divatban.

A szezonváltás nem törölte el a széles szárú nadrágok népszerűségét, sőt, még nagyobb hangsúlyt fektet a lötyögő anyaghalmazokra. Azt már a nyár derekán is megfigyelhettük, hogy a T vonalú pólók és ingek éppúgy nagy figyelmet kapnak, és bizony gyakran lenge szoknyával vagy nadrággal kerülnek össze az öltözékekben.

Bár nem újdonság, hogy a divatvilág olykor meglehetősen ellentmondásos, azért sokakat érzékenyen érinthet, hogy idén ősszel egy alapvető öltözködési szabály látszik megdőlni, amelynek fontossága ma sem vitatott. Avagy a sokáig mantrázott intelem, hogy ne toljuk túl a bő cuccok kombinálását, most valahogy érvényét veszíti, és átveszi helyét az a tendencia, hogy nem baj, ha kicsit minden lóg és lötyög az emberen.

Elsőre ijesztőnek tűnhet ez az irányzat, hiszen a nagy méretű, lezseren szabott felsők és alsók összeboronálásával könnyedén eluralkodhat a szetteken az alakromboló, szélesítő hatás, vagy épp slamposnak mutatkozhat az összkép.

Ám van rá mód, hogy ellensúlyozzuk a testarányok optikai torzulását, és ha jól ügyeskedünk, pacuhának sem fogunk tűnni.

Ezek a bő fazonok a legdivatosabbak idén: az oversize trend szerint bátran kombinálhatod őket

Új szelek fújnak a divatban, így a lezser, széles szabások bátran összepasszíthatók, de hogy büntetlenül is, abban már nem vagyunk egészen biztosak.

Az anyag-, szín- és fazonválasztáson sok minden múlhat, hiszen elsősorban ezekkel a részletekkel lehet rafináltan trükközni. A magas, karcsúsított derékszabás az A vonalú nadrágok és szoknyák esetében egyaránt segíthet, hogy a széles szabások ne húzzák szét a sziluett vonalait.

Bár ezúttal nem ragaszkodik hozzá a divat, hogy a pulóvereket, ingeket is betűrve viseljük, azzal azonban rásegíthetünk a harmonikus összképre, ha kerüljük az éles kontrasztokat.

A nagyjából hasonló színárnyalatokból álló, monokróm öltözékek kiküszöbölik a slampos hatást, de ehhez az anyagokat is jól kell összeválogatni.

Amennyiben egy hatalmas, nehézkes pulóver uralja a szettet, jobb, ha a szoknya vagy nadrág könnyed, mozgalmas, dinamikus esésű darab.

A hosszú, oversize blézerek mellé szintén érdemes lenge anyagú nadrágot választani. A merev, vastag cuccok halmozása ugyanis nem vezet jóra, kevésbé hagyják érvényesülni az alak vonalait, ezáltal tömzsibbnek láttatják, szélesítik a sziluettet.

Alacsony termet esetén jobb betűrni az inget, pólót, pulóvert a nadrágba, hogy a testvonal folytonossága ne törjön meg. A túlméretezett, bő szabású ingekkel többféle módon trükközhetsz, hogy ne töröljék el a derékvonaladat, hanem szépen kiemeljék a törzs legkarcsúbb területét.

Választhatsz széles fazonú, de rövidre szabott felsőt, ami épp derékig ér, így nem kell sok anyaghalmot eltüntetni a derékpassznál, ezáltal megakadályozhatod az anyagok kitüremkedését, felpúposodását.

A ráncolt szabások szintén előnyösebbek lehetnek. Lenge nadrágok és szoknyák esetében a derékvonaltól futó hosszanti redők nyújtják az alakot, míg blúzoknál a lefelé futó trükkös ráncolás, amely az anyagtöbblet összehúzására való, karcsúsítja a vonalakat.

Ha a széles szárú nadrágot túlméretezett blézerrel kombinálod, célszerű szűkebb fazonú felsőt viselni a zakó alatt. Ugyanakkor a bő fazonok harmóniájára is ügyelhetsz az oversize trend követésekor, hiszen nem muszáj mindennek túlzóan lötyögnie rajtad.

Vannak lezser szabású, de egyenes vonalú nadrágok, melyek optikailag nyújtják a test vonalát, és ingek között szintén találhatsz közepesen bő, kevésbé széles fazonokat. Egyenes vonalvezetésű blézerrel megőrizheted az egyensúlyt, így biztos, hogy nem fog slamposnak, hányavetinek tűnni az öltözéked.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés