A divatos bő szabású ing könnyen szélesítheti, tömbszerűnek mutathatja az alakot, de ezekkel a viselési módokkal inkább a karcsúsító hatás valósul meg.

hirdetés

A lezser, gyakran túlméretezett ing most roppant népszerű, ám megvannak a hátrányai, már ami az alakformáló tulajdonságokat illeti. A stylistok mindenkit óva intenek attól, hogy végig összegombolva viseljék úgy, hogy az alja rálóg a nadrágra, szoknyára, hiszen ezáltal eltolódnak az arányok, de nem csak ennyi a szépséghibája. Amellett, hogy rövidebbnek tűnik a felsőtest, a derékvonal is elmosódik, ennek következtében szélesebbnek, zömökebbnek mutatkozik a sziluett.

Jobb megoldás, ha a nadrágba, szoknyába betűrve hordod, ha mindenképp ragaszkodsz a végig begombolt verzióhoz, vagy megkötheted a derekadnál, esetleg topra felvéve, kigombolt állapotban hagyhatod, mert úgy legalább nyújtja a test vonalát, és nem takarja el a derékívet.

Az szintén előnyös lehet, ha az ing alját nyitva hagyod, és csak az egyik részét tűröd be a nadrágba. Ez a módszer széles csípő esetén is jó opció lehet, hiszen optikailag slankítja a vonalakat.

Akad még néhány tipp, amivel nem csak feldobhatod a lezser ing viselését, hanem a karcsúsító hatás érvényesítését úgyszintén kipipálhatod.

A bő fazonú ing csinosabb így: ezt tedd, hogy érvényre jusson a karcsúsító hatás

A megkötős trükk finomabb verziója

Ha attól tartasz, hogy kinyúlik, összegyűrődik vagy roncsolódik az anyag az ingvégek megcsomózásával, inkább a gomblyukon átbújtatós trükköt alkalmazd. Nagyon egyszerű a technikája, ahogy a videóban láthatod!

Dobd fel kendővel!

Zseniális ötlet, amennyiben a derékvonal kiemelése a cél. Fogj egy kisebb vagy közepes méretű kendőt, és indulhat a móka! A törzs legkeskenyebb területére helyezheted így a hangsúlyt, pláne, ha a színes kendő az öltözéked fókuszpontja, avagy a legfeltűnőbb eleme. Csak a derkadig gombold be az inged, majd fogd össze a két végét, esztétikusan kösd át őket a kendővel, az ing kilógó részeit pedig tűrd be a nadrágodba. Értelemszerűen, vékony anyagú pantallóval nem annyira működőképes a dolog.

Vigyél bele egy csavart!

Ez a csavarásos technika bizony összegyűri az ing anyagát, de megéri bevetni olykor, mert bónuszként az extra karcsúsító hatás eredményét élvezheted. Úgy működik, mint a csavart fazonokban rejlő optikai csalás, mutatós, sikkes, ráadásul látványosan keskenyíti a derekat.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás: