A megfelelő kiegészítő képes az egész szerelést megbolondítani, ezért nem szabad a különféle apróságokat alábecsülni. A nyári divat sok fazont, színt felvonultat, így biztosan ráakadhatsz a tökéletes kalapra vagy napszemüvegre!

hirdetés

A kiegészítődivat idén igazán változatos: megjelennek a nyolcvanas-kilencvenes évekből átemelt fazonmegoldások, felbukkannak a kétezres évek elején trendinek számító kalapok, ám modern újdonságokból sincs hiány.

Kétségtelen, hogy a nyári öltözködés alapját a kiegészítők jelentik, hiszen a tikkasztó hőségben a rétegezett szerelések és a csinos blézerekkel megkoronázott összeállítások nem túl praktikusak. Sokszor ezek a darabok stílusfűszerként funkcionálnak, ám a meleg napokra koránt sem ideálisak.

A jól megválasztott kiegészítő minden szerelést feldob

A nyári szettek a csinos kiegészítőkkel dobhatóak fel a legkönnyebben. Sokszor már elegendő egy színpompás táska, különleges vonalvezetésű szandál vagy egy feltűnő gyűrű. Mivel könnyen túlzásba lehet velük esni, érdemes odafigyelni az egyensúlyra. A hangsúlyosabb ékszereket, hajbavalókat, vagy retikülöket már nem szükséges mással összeboronálni, a feltűnőbb kreációk önmagukban is megállják a helyüket.

Kendőmánia

A nyári divat legnépszerűbb kiegészítői egyértelműen a színes, mintás kendők, amelyek bármilyen formában bekerülhetnek a szerelésbe. A nagyobbakat felsőként is viselheted, a kisebb darabokat pedig a táskádra vagy a hajadba kötheted.

A kendő idén díszítheti a copfod, viselheted hajpántként, vagy meríthetsz II. Erzsébet királynő szereléseiből, és betakarhatod vele az egész hajad!

Vödörkalap

A vödörkalap a kilencvenes évek öröksége, ám az elmúlt szezonban alaposan túlnőtt az athleisure irányzaton, és manapság már az elegáns szerelésekben is felbukkan. A trendek között ismét elcsíphetjük, a tervezők mintás és színes verziókat kreáltak a forró hónapokra.

A fejfedő legnagyobb előnye, hogy igazán vagány, mégsem túl sok, így tényleg bármivel összeboronálható. Látványos kiegészítő, ami még az egyszerű farmer-póló összeállítást is képes megbolondítani, és a strandon úgyszintén megállja a helyét.

Színes ékszerek

Az elmúlt években a finom, nőies ékszerkreációk számítottak a legfelkapottabbnak, idén pedig a hangsúlyosabb, műanyagból készült apróságok uralják a trendeket. A halmozás ebben az esetben is megjelenhet, és a színeket sem érdemes hanyagolni.

Fodros hajgumik

A hatalmas hajgumik a nyolcvanas években egyik lány hajából sem hiányozhattak. Bár nem számítanak újdonságnak, a tervezők mégis újra felkapták a különleges kiegészítőket. Tény, hogy meleg napokon a copfba kötött frizura a legpraktikusabb, amit a látványos aprósággal turbózhatsz fel a legegyszerűbben.

Napszemüveg

A napszemüveg praktikus és látványos kiegészítő egyszerre. Az UV-szűrővel ellátott darabok védik a szemet a káros sugaraktól, miközben sikkessé teszik a szerelést. Ismét porondon vannak a nagyobb lencsék és a mintás keretek!

Pántos szandálok

A vastag talpú papucsok, szandálok mellett jelen vannak a finomabb, nőiesebb lábbelik, amelyek apró pántokkal egészülnek ki. Ezek díszíthetik az egész kreációt, vagy foghatják a bokát. A fazonvariáció már önmagában is stílusfűszer, hiszen magára irányítja a figyelmet.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés