A vödörkalap igazi retró darabnak számít, ami időről időre újra felbukkan, és rendszerint megosztja a közvéleményt. Most ismételten trendinek számít, és a sztárok el sem tudják képzelni nélküle az összeállításaikat.

hirdetés

Igazi retró darab a vödörkalap

A vödörkalap egyáltalán nem újdonság, már az 1900-as évektől létezik, és jellemzően farmerek illetve halászok hordták. Innen ered a másik neve, a halászkalap. Az 1960-as évektől számít igazán divatos kiegészítőnek, ekkor már a nők is viselték. Természetesen sokkal visszafogottabb, elegánsabb verzióban.

Az eredeti fazon az évek során nem sokat változott, és az ezredforduló környékén a tinik kedvenc kiegészítőjévé vált. Majd, amilyen gyorsan jött, úgy távozott is a trendi darabok közül. Tavaly ismételten felbukkant a kifutókon, ezután pedig a sztárok, és a bloggerek elkezdték viselni.

Sokan kifejezetten divatbűnnek tartják az utcán való hordását, míg mások imádják ezt a praktikus darabot. Egy darabig még biztosan divatos lesz, így ha tetszik, érdemes vele kísérletezni. Kirándulásra, strandra tökéletes, de a sportosabb utcai szetteket is remekül feldobhatja. Mutatunk pár képet inspirációként, segítségükkel eldöntheted, hogy tetszik-e ez a retró trend vagy sem.

Gigi Hadid imádja a vödörkalapot, és a vagányabb darabokat is simán bevállalja. Lehet egyszínű vagy mintás, sőt akár szőrös.

Elsa Hosk, a Victoria’s Secret modellje mindig elképesztően sikkesen öltözködik, így az ő ruhatárából sem hiányozhat ez a kiegészítő. Összeállítása remek példa arra, hogy az egyszerű alapdarabokat is mennyire feldobja a kalap.

Chiara Ferragni számára annyira nélkülözhetetlen a kalap, hogy még a strandolás során is viseli.

Elegánsabb fehér inggel és farmerral egyaránt viselhető, természetesen ilyenkor érdemes edzőcipővel párosítani.

Igazi ’90-es évek ez a szett, amit a vödörkalap tesz még inkább retró hatásúvá.

Bár a nyárnak lassan vége, akik még szeretnék, azok ősszel még viselhetik a kalapot. Farmerral és blézerrel nagyon jól mutat, de vékonyabb pulóverekkel is jól párosítható a hűvösebb napokon.

Nyitókép: Christian Vierig / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés