Idén igazán széles skálán mozognak a kiegészítők, az egyszerű ékszereken kívül felbukkannak a hatalmas gyöngyökkel, vagy geometrikus részletekkel gazdagított csecsebecsék. Az anyagok tekintetében úgyszintén változatos a felhozatal: a fém fülbevalók, nyakláncok mellett a műanyag gyűrűk keltik a legnagyobb feltűnést.

hirdetés

A legtöbb nő már kislányként is imádta az apró ékszereket, amelyek bájos színekben pompáztak, és különféle motívumokkal tették izgalmassá, vidámmá az öltözéket. A zenélő ékszerdobozokban mindig bérelt helyük volt a műanyag gyűrűknek, ezek a hatalmas mintáktól vagy a Hello Kitty-fejtől váltak még feltűnőbbé.

A színes műanyag gyűrű korábban kifejezetten a kislányok kedvence volt, leginkább a játékboltokban lehetett kapni a fröccsöntött ékszerszetteket. Ám a 2000-es évek trendhullámainak újjáéledésével eljött a feltűnő, eklektikus kiegészítők ideje.

Meglepő, de a nőies öltözékhez is jól passzolnak a színes, műanyag gyűrűk

Ha ékszerről van szó, akkor idén a halmozás a mottó. A vékony láncokat, gyűrűket vagy karperceket kedvedre variálhatod, és akár többet is viselhetsz belőlük egyszerre. Ezt a trükköt a hagyományos, nőies kiegészítők esetén úgyszintén alkalmazhatod: az arany- vagy ezüstszínben pompázó láncok az egyszerű fehér pólót szuperül feldobják.

A műanyag gyűrűt sem érdemes egymagában viselned, hiszen minél feltűnőbb, annál jobb! A színes, mintás kiegészítők rögtön a kezekre irányítják a figyelmet, így fokozhatod a vidám, üde összhatást, ha az ékszer árnyalatához igazítod a manikűrödet. Ezek a gyűrűk játékosak ugyan, de meglepően jól passzolnak a nőies öltözékekhez.

Nem feltétlenül kelt bazári hatást, ha ügyesen kombinálod a színblokkokat, és hagyod, hogy a kiegészítők összejátsszanak. A többi gyűrű lehet letisztult, ahogyan a táska is, a műanyag darab pedig – feltűnősége okán – az öltözék tónusaival harmonizáljon. Számos variációban viselheted, retró és modern stílusokkal keverve, a lényeg, hogy jól balanszírozz a feltűnő és visszafogott elemek között. Ha megteremted az egyensúlyt, a fröccsöntött gyűrű sem kelt majd giccses, kislányos hatást.

A műanyag gyűrűk többféle variációban, vastagságban, színben megjelenhetnek az összeállításban. Ha a harmónia a cél, akkor a szerelésedhez illő darabokat keresd. A finom színkombinációk igazán elegánsak, és az egyes tónusok hangsúlyosságát csak még jobban kidomboríthatod velük.

A vibráló ékszerek a különleges formáikkal igazán eklektikussá, feltűnővé varázsolják a megjelenést, anélkül, hogy túlságosan harsány lenne a végeredmény.

Az aranyszínű ékszerektől sem kell elbúcsúznunk, ám a legtöbb gyűrűben keverednek az anyagok. A tervezők fém- és üvegrészletekkel látták el az apróságokat, amelyek így sokkal jobban illeszkednek a mai irányzatokhoz. Ebben az esetben biztosan nem keltenek gyerekes hatást. A fémes csillogást Gianni Versace gyakran alkalmazta a kollekcióiban, ettől igazán retróvá válik a plasztik.

A hatalmas, mintás, feltűnő gyűrűk közül úgyszintén válogathatsz! A minták, színek keveredése csodás elegyet alkothat. A vintage üzletekben valóságos kincsekre akadhatsz, érdemes körülnézni, így biztosan nem jön majd szembe az utcán a kiegészítőd!

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

Kép a cikkben: Edward Berthelot / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés